Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

För förskolor: Ögonblick

Vi bjuder in barn i förskoleåldern till en gemensam upplevelse, där norrsken och dans samspelar och skapar magi. Norrsken får de som lyckas se det att stanna upp och njuta av nuet, och dans i sig ger en känsla av här och nu, att inte vilja missa ett enda ögonblick! Genom den här provföreställningen får förskolebarn tillsammans uppleva magisk scenkonst. Norrskenet viskar: ”Jag finns fast du inte ser mig.”

tor 11 jul 2024
10:00 - 11:00
Fredsgatan 14 i Örebro (Medborgarskolan/Marie Kühlers Showdansskola Entrés lokaler)
Sista anmälningsdag -
tis 09 jul 2024

Dansresidens 2024 - inbjudan sommarförskolor.pdf

Fri entré men förbokning krävs genom att skicka e-post till kultur@regionorebrolan.se

Om dansarna

Under tre veckors tid ska Erika Martikainen och Linéa Alfredsson från föreningen Watch Me Bake färdigställa dansföreställningen Ögonblick.

Både Erika och Linéa har flyttat från norra Sverige till Uppsala. De driver tillsammans med fem andra konstnärer den Uppsalabaserade föreningen Watch me bake. Föreningen har som mål att främja närvaron av rörelsebaserad konst i samhället och arbetar för att det ska vara lättillgängligt och välkomnande.

Era tankar är värdefulla!

Efter föreställningen vill vi gärna att ni stannar kvar en liten stund och pratar om vad ni upplevde, både barn och vuxna/pedagoger. Vi vill gärna höra era spontana tankar så vi kan fortsätta arbeta med föreställningen och göra den färdig.

Arrangörer

Provföreställningen arrangeras av Dansscen Örebro i samarbete med Dans i Örebro län/Region Örebro län som en del av Danspunkt Örebro.

Två dansare i blått ljus med genomskinlig sjal som svävar ovanför dem

Dansföreställningen Ögonblick. Foto: Petri Koivuranta