Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Förändrade resmönster i spåren av pandemin

Jonas Eliasson är måldirektör tillgänglighet vid Trafikverket och professor i transportsystem vid Linköpings universitet är gäst på fredagsakademin om förändrade resmönster.

fre 30 sep 2022
13:30 - 15:30
tis 27 sep 2022
Digital - länk kommer efter det att anmälningstiden gått ut

Anmälningsformulär

Region Örebro läns personuppgiftspolicy hittar du här https://www.regionorebrolan.se/sv/om-webbplatsen/hantering-av-personuppgifter/

Anmälan till nyhetsbrev

I spåren av pandemin, Ukrainakriget och omställningen till fossilfria alternativ omstöps våra res- och mobilitetsmönster i allt snabbare takt. Den 30 september kommer Jonas Eliasson måldirektör för tillgänglighet vid Trafikverket och  samtalar på detta högaktuella tema.

Mer lokala

Det mesta pekar mot av vi lever och arbetar mer lokalt även i framtiden. Vi ser även nya bosättningsmönster. Mikromobilitet och hemleveranser har blivit vår vardag på kort tid. Många tjänsteresor har ersatts av digitala möten.

Vi är mitt i omvälvande skifte där ett antal starka drivkrafter är i rörelse parallellt. Till exempel är utvecklingen av elektrifierade alternativ nästan explosiv.

Vid seminariet erbjuds ett djupdyk i frågans alla delar, dimensioner och potentiella utvecklingsriktningar. Och hur planerar man framåt optimalt givet dessa förutsättningar?


Jonas Eliasson är måldirektör tillgänglighet vid Trafikverket och professor i transport­system vid Linköpings universitet. Jonas anlitats flitigt som expertrådgivare till ett stort antal städer, regioner och länder i frågor rörande strategisk transportplanering och hållbara transportsystem.

 

Varmt välkommen att delta i samtalet!

 

Anders Niklasson                  Sofia Kjörk

Omvärldsanalytiker              Kommunikatör