Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Författarsamtal med Hanna Sahlberg

Kinakorrespondenten Hanna Sahlberg från Örebro gav nyligen ut sin debutbok, ”Den osynliga muren”. Välkommen till ett författarsamtal där Hanna berättar om sina erfarenheter och sin personliga reportagebok! Arrangeras av Stadsbiblioteket i Örebro och Region Örebro län.

tor 04 apr 2024
18:00 - 19:00
Kulturkvarteret, Örebro, Entréscenen

Den 4 april kommer Hanna Sahlberg till Kulturkvarteret och berättar om sitt skrivande. Författarsamtalet är öppet för alla, ingen anmälan krävs.

Om Hanna Sahlberg

Som 20-åring reste Hanna Sahlberg ensam till den sydkinesiska landsbygden för att lära sig språket och bli en del av det växande Kina. Målet var på samma gång enkelt och omöjligt: Att bli kines.

Senare skulle hon hamna i Beijing som Sveriges radios Kinakorrespondent. Hon kom in i den inre kretsen av kinesiska unga intellektuella, en generation som ville förändra Kina till något nytt och öppnare.

Där och då trodde de att systemet skulle falla när som helst. Men den visionen skulle visa sig svår att uppnå.

I en välskriven personlig reportagebok, skriven med detaljrikedomen hos en bra roman, berättar Hanna Sahlberg om dagens Kina.

Det är en sällsynt skildring inifrån en sluten stormakt, och en berättelse om den universella men komplicerade drömmen om att integreras i ett samhälle.

Nätverksträff innan samtalet

Innan samtalet bjuder Region Örebro län in sitt författarnätverk till en nätverksträff på Örebro bibliotek (anmälan krävs).

Arrangörer

Region Örebro län och Stadsbiblioteket i Örebro.

Hanna Sahlberg porträtt

Kontakter

Johanna Berglund

Utvecklingsledare: Litteratur