Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Fredagsakademi: Barns 1 000 första dagar – grunden för psykisk hälsa

Barn har en medfödd inre drivkraft att möta och utforska världen. De första 1 000 dagarna har stor betydelse för hela livets hälsa. Hur tar vi tillvara på den kunskapen när vi planerar vårt samhälle och jobbar för jämlik och jämställd hälsa?

fre 03 feb 2023
13:30 - 15:30
Eklundavägen 1, Örebro
Sista anmälningsdag -
tis 31 jan 2023

Anmälningsformulär

Region Örebro läns personuppgiftspolicy hittar du här https://www.regionorebrolan.se/sv/om-webbplatsen/hantering-av-personuppgifter/

Anmälan till nyhetsbrev

Gäst på Fredagsakademin denna gång är Gunilla Lönnberg från forskargruppen CHAP (Child Health and Parenting).

– Jag kommer prata om betydelsen av de första tusen dagarna för livslång hälsa. Hur arv och miljö spelar in och hur vi kan ta den kunskapen i beaktande i samhällsplanering och folkhälsoarbete.

Utökade hembesök

CHAP har just nu ett pilotprojekt med utökade hembesök i utsatta områden, där barnhälsovården samverkar med socialtjänst, mödrahälsovård och tandhälsovård. Vivalla är med som jämförelse­område i en av de studier som Gunilla  jobbar med. På Fredagsakademin berättar hon om detta och flera andra forskningsprojekt.

Mer om Gunilla Lönnberg

Gunilla Lönnberg är doktor i medicinsk vetenskap, folkhälsovetare och forskare vid Uppsala Universitet i forskargruppen CHAP (Child Health and Parenting).

Vad är Fredagsakademin?

Fredagsakademin är en mötesplats för inspiration och dialog om frågor som rör Örebro läns framtid. Fredagsakademin vänder sig till den som är engagerad och intresserad av att diskutera regionens utveckling.

Kontakter