Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Tryckluft: energibov och pengaslukare som äventyrar arbetsmiljön

Tryckluft är ett återkommande energiproblem hos företag. Genom att se över verksamhetens installationer kan företag minska tryckluftanvändningen och spara pengar.

ons 26 okt 2022
10:00 - 11:15
Zoom (länk skickas ut via mejl dagen före)

Med tanke på de ökade elpriserna och dagens energibehov är energieffektivisering och energisparande åtgärder något att prioritera. Genom företagsbesök har vi konstaterat tryckluft som ett återkommande energiproblem hos företag. Genom att se över verksamhetens installationer kan företag minska tryckluftanvändningen och spara pengar.

Så energieffektiviserar du

I denna föreläsning får ni konkreta verktyg för att omedelbart energieffektivisera och minska användningen av tryckluft. Ni får inblick i problematiken med dagens tryckluftsanvändning och vilka åtgärder som kan ge resultat. I webbinariet går vi även in på vilka negativa sociala konsekvenser tryckluft kan orsaka i arbetsmiljön.

Om föreläsarna

  • Daniel Winkler är specialist inom tryckluft. Daniel är senior affärsrådgivare på LMS Nordic, som genomför tryckluftsutbildningar och konferenser för företag.
  • Lena Andersson arbetar som yrkeshygieniker på Arbets- och miljömedicin på Region Örebro län. Lena har arbetat och forskat kring lufttryck, kemikalier och arbetsmiljö.

EU-projekt

Aktiviteten genomförs genom EU-projektet Hållbar omställning i östra NMellansverige, vilket är ett samverkansprojekt mellan Region Örebro län, Almi Mälardalen, Energikontoret i Mälardalen, Region Västmanland, Region Sörmland, Region Uppsala, Region Östergötland och Energikontoret i Östergötland. 

Grön bakgrundsbild med två porträttfoton av föreläsarna samt texten "Tryckluft: energibov och pengaslukare som äventyrar arbetsmiljön"