Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Kommunicera hållbarhetsarbetet och öka din affärsnytta

Välkommen på inspirationsföreläsning om hållbarhetsarbete och kommunikation!

ons 28 sep 2022
11:00 - 12:15
Digitalt
Sista anmälningsdag -
tis 27 sep 2022

Kommunicera hållbarhetsarbetet och öka din affärsnytta! Välkommen på en inspirationsföreläsning om vikten av att kommunicera företagets hållbarhetsarbete. Från föreläsningen får du goda exempel på lyckad hållbarhetskommunikation, handfasta och enkla tips på hur du kan göra. 

Många företag arbetar praktiskt med att förändra och förnya sin verksamhet utifrån hållbar utveckling, men att förmedla hållbarhetsarbetet kan lätt glömmas bort eller prioriteras ned. Genom att kommunicera och sprida hållbarhetsarbetet på ett smart och intressant sätt kan ni som företag öka affärsnyttan, bli en mer attraktiv arbetsgivare och bidra till att inspirera och föregå som gott exempel inom er bransch.

Hur gör man detta på ett lyckat sätt? Vad ska man tänka på och vad bör man inte göra? Under den här föreläsningen får du ta del av goda exempel på lyckad och smart hållbarhetskommunikation. Du får med dig handfasta och enkla tips på hur er verksamhet kan börja kommunicera ert nuvarande hållbarhetsarbete och vilka fallgropar som bör undvikas. Vi kommer gå igenom viktiga begrepp såsom storytelling, greenwashing och greenhushing.

Om föreläsarna

Amelie Furborg är specialist inom PR och extern kommunikation med lång erfarenhet från kundsidan samt som konsult. Hon har jobbat som presschef, redaktör och copywriter och är duktig på att fånga, formulera och förmedla budskap. Amelie har lång erfarenhet av att skapa nyheter och få mediegenomslag. 

Helen Iwefors driver kommunikationsbyrån Purpose PR & Kommunikation, specialiserad på syftesdriven kommunikation. Helen har tidigare jobbat som pressansvarig, presschef och kommunikationschef inom retailbranschen på nationell och nordisk nivå. Helen är utbildad i strategisk kommunikation, hållbar utveckling och hållbarhetskommunikation. 

Samarbetsprojekt

Aktiviteten genomförs genom EU- projektet Hållbar omställning i östra Mellansverige vilket genomförs som ett samverkansprojekt mellan ALMI, Energikontoret Mälardalen, Region Västmanland, Region Sörmland, Region Uppsala, Region Örebro län, Region Östergötland, Energikontoret Östergötland.