Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Information till Örebro läns aktörer inom kultur och civilsamhälle med anledning av corona/covid-19

Alla aktörer inom kultur och civilsamhälle påverkas på ett eller annat sätt av corona/covid-19. Här hittar du information om vilka åtgärder som görs nationellt, regionalt och lokalt i syfte att minska de ekonomiska konsekvenserna för kulturlivets och civilsamhällets olika aktörer.

Region Örebro län följer noga utvecklingen för att få en överblick och agera på de snabba negativa effekter vi ser på länets kulturliv och civilsamhälle.

Just nu kartlägger vi vilka behov som finns och bygger upp beredkap för nya initiativ som kan stötta kulturen utifrån den nya ekonomiska situationen. Dessutom rapporterar Region Örebro län vidare till statliga myndigheter som Kulturrådet om det aktuella läget i länet.

Prenumerera gärna på Kultur och ideell sektors nyhetsbrev om du vill ha aktuell information.

Professionella kulturskapare

Tillhör du en medlemsorganisation bör du i första hand kontakta den. Flera organisationer har särskilda stödfonder för sina medlemmar.

Konstnärsnämnden - Information om nationella stödmöjligheter

Kulturföreningar

Tillhör ni en distriktsorganisation och/eller en nationell organisation bör ni i första hand kontakta den. Lokala föreningar kan också kontakta sin kommun för att få råd och information.

Företagare

Företagsjouren vägleder företagare till de stödåtgärder som finns att ansöka om hos olika organisationer, bland annat kring korttidsarbete. Jourtelefonen är öppen måndag-fredag kl. 8–16 på nummer 019–602 99 00.

Professionella kulturskapare som är företagare hittar också information på verksamt.se/orebrolan

Svar på vanliga frågor om webbsända utställningar, MU-avtal hos KRO (Konstnärernas Riksorganisation)

Livesändning

För att sända live behöver man inte ansöka om tillstånd. Men när man gör planerade livesändningar som allmänheten kan ta del av behöver de registreras tillsammans med en ansvarig utgivare.

Ansökan om planerade livesändningar hos Myndigheten för press, radio och tv

Musikrättigheter

Stim har eget avtal för livesändningar på Facebook, Instagram, Youtube eller Vevo, för att användare ska kunna streama eller sprida musik där utan att betala något extra. Livesändning på egen webbplats kräver Stimlicens.

Information om livesändning och livestreaming av musik hos STIM

Litteratur

Information om uppläsning av litteratur via webben från Kungliga biblioteket

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 7 april 2021