Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Utlysning dansresidens

Nu kan du som är danskonstnär söka till vårt dansresidens i Hällefors den 9-19 juni 2021 med återbesök på Hyttdreva kulturfestival 6-8 augusti 2021.

Ansök till dansresidenset senast 15 februari

När kan jag söka?

Sista ansökningsdag är den 15 februari 2021. Antagningsbesked kommer senast den 15 mars 2021 via e-post.

I ansökan ska det finnas en presentation och CV med utbildningar och arbetslivserfarenhet. Skriv också vad du/ni önskar arbeta med under residensperioden.

Vem kan söka?

Danskonstnärer verksamma i Sverige kan söka. Sökande ska ha en avslutad dans-/koreografutbildning eller alternativa dansutbildningar/kurser.

Urvalsprocess

Danskonstnärer som är boende och/eller verksamma i Örebro län prioriteras i urvalsprocessen. Även kunskaper/intresse för afrikansk dansteknik/genre och kultur, samt integration är meriterande.

Det är Johanna Ström och Mia Eklund, Dans i Örebro län, samt representanter från Hällefors kommun som gör urvalet.

Vad erbjuder residenset?

Residenset har upp till 4 platser.

Under perioden 9-19 juni samt under återbesöket 6-8 augusti får ni tillgång till dansstudio alla dagar i Hällefors Kulturskola samt boende på stationshuset i Bredsjö.

En ersättning på totalt 20 000 kronor per person ingår för hela perioden som kan täcka kostnader för resor, gage och traktamente. Boendet ingår och ska inte täckas av ersättningen.

Vad förväntas av de som får residenset?

Under residensets första period 9-19 juni ingår det att ge 2-3 workshops för vuxna och barn i Hällefors. Utformning av hur och när workshops sker görs i samråd med utvalt residens.

Under återbesöket ingår det en publik visning under Hyttdreva kulturfestival som utformas av valt residens och Hyttdrevas producentgrupp.

Läs mer om Hyttdreva

Om utlysningen

Utlysningen och residenset arrangeras av Dans i Örebro län i samarbete med Hällefors kommun. Residenset är en del av i Dans i Örebro läns utvecklingsprojekt Ansats.

Utlysning dansresidens, bild på dansare

Foto: Håkan Larsson

Kontakter

Johanna Ström

Utvecklingsledare: Dans

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 21 januari 2021