Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Feriepraktik kultur

Sedan ett antal år erbjuder Region Örebro län feriepraktik inom kulturområden som bild och form, dans, film, slöjd och teater. Feriepraktiken är öppen att söka för alla ungdomar i Örebro län som till sommaren går ut nionde klass, åk 1 eller åk 2 på gymnasiet. Under några sommarveckor 2021 får du som är intresserad av dans, film, litteratur eller slöjd möjlighet att tillsammans med proffsiga handledare använda din fantasi och kreativitet.

När kan jag söka?

Du kan ansöka om feriepraktik kultur mellan den 15 februari – 15 mars.

Feriepraktik kultur 2021

Under några sommarveckor 2021 får du som är intresserad av dans, film, litteratur eller slöjd möjlighet att tillsammans med proffsiga handledare använda din fantasi och kreativitet.

Med anledning av den pågående pandemin kan upplägget för respektive kulturform komma att förändras.

Sök världens roligaste sommarjobb! Ungdomar på filminspelning

Om feriepraktik kultur 2020

Den 12 juni startade Region Örebro läns sommarferiepraktik med kulturinriktning. Inom kulturområdet fick 39 ungdomar möjlighet att arbeta med dans, film, litteratur, slöjd och teater under tre veckor.

Dans

Dansens elva feriepraktikanter arbetade digitalt på distans med koreografiska uppdrag i sin närmiljö.

Litteratur

Litteraturens sju ungdomar arbetade med att utveckla sitt skrivande inom områden som filmmanus, journalistik, lyrik, musiktexter och kreativt skrivande.

Film

Filmens fyra ungdomar fick utifrån originalmanus skapa minst en kort fiktionsfilm med sikte på att visas på filmfestivaler under hösten 2020. Arbetet var förlagt till produktionsbolaget Eyra Media som höll i feriepraktiken och fungerade som handledare till ungdomarna.

Slöjd

Slöjdens nio feriepraktikanter arbetade med handverktyg och traditionella metoder i textila material och trä. Under handledning av två olika slöjdare fick feriepraktikanterna färga ull och garn, spinna, tova, brodera och väva. Dessutom ingick lite metallslöjd i plåt. Feriepraktik slöjd genomfördes av Örebro läns museum.

Teater

Teaterns åtta ungdomar arbetade med ett teaterprojekt specialsytt för den rådande coronasituationen. Tillsammans skapade de teatervandringen VÅGSPEL, en vandring med äventyrlig ton som framfördes i skogen vid Parkudden i Lindesberg. Feriepraktik teater genomfördes av Örebro läns bildningsförbund.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 15 februari 2021