Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Om USÖ

USÖ är det personliga universitetssjukhuset med uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Alla som kommer till oss ska känna sig trygga, välkomna och personligt bemötta, vare sig det handlar om patienter, anhöriga, studenter eller arbetskamrater.

Som universitetssjukhus vill vi erbjuda våra patienter en säker och modern sjukvård på bästa möjliga vetenskapliga grund. Du som bor i Örebro län eller i närliggande län kan vara trygg i att ha tillgång till specialistsjukvård i din närhet. Flera specialiteter är uppmärksammade utanför landets gränser och forskning bedrivs inom många områden.

Högspecialiserad vård


Den högspecialiserade vården är en viktig del av vår verksamhet. Sjukhuset har en ambition att ha en ledande position inom strategiska områden.

Högspecialiserad vård bedrivs på de flesta av våra kliniker, men är särskilt framgångsrik inom hjärtsjukvård, cancersjukvård och ögonsjukvård. Inom dessa områden behandlas patienter från stora delar av Sverige.

Nära samarbete med Örebro universitet


Tillsammans med Örebro universitet utvecklar vi den kliniskt patientnära forskningen. Uppmärksammad forskning bedrivs inom bland annat infektion och inflammation, tarmsjukdomar, smärtlindring och cancersjukdomar.

Idag bedrivs flertalet kliniska vårdutbildningar på USÖ. Från januari 2011 finns också läkarutbildning i Örebro som ett resultat av det nära samarbetet med universitetet. Läkarutbildningen ska bidra till att öka tillgången på läkare i landet och medverka till en god hälso- och sjukvård i regionen.

Miljömedvetet sjukhus


Universitetssjukhuset Örebro är ett miljömedvetet sjukhus. Jämfört med andra universitetssjukhus sparar USÖ cirka 10 miljoner kronor per år genom energieffektivisering. Detta innebär att mer pengar kan investeras i sjukvård.

Vackra omgivningar


Sjukhuset har vacker arkitektur och är rikt på konstnärliga utsmyckningar. Läget mellan centrum och Stadsparken erbjuder både stad och stillhet på promenadavstånd.

Bästa universitetssjukhuset


USÖ blev utsedda till Bästa sjukhuset 2018 i klassen universitetssjukhus. Priset delas ut av tidningen Dagens Medicin som rankar svenska sjukhus efter ett stort antal parametrar. USÖ var bland annat bäst i den tyngsta kategorin Medicinsk kvalitet.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 13 februari 2019

Innehållsansvarig: Ulrika Friberg

Publicerad av Johanna Berglund

Vård

Hitta rätt

Fakta

USÖ har ca 550 vårdplatser och är ett av landets sju universitetssjukhus. Det är också en av länets största arbetsplatser med mer än 3 500 anställda.
  • USÖrebro.se