Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Barn- och ungdomsmottagningen Hallsberg

 

Detta är en specialistläkarmottagning för barn och ungdomar  0 - 18 år . I första hand tar vi emot barn och unga som kommer från primärvården, BVC eller elevhälsan medicinska insats.

Nå oss när det passar dig

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du enkelt och säkert kontakta oss när det passar dig. Du kan även av - eller omboka din tid, förnya recept och beställa journalkopior.

Boka telefontid och rådgivning

Mån - tor: 06.15- 09.15. Telefon 0582-88064

Denna rådgivning är endast till för de barn som har regelbunden kontakt med Barn - och ungdomsmottagningen Hallsberg. Övriga hänvisas till 1177 respektive vårdcentral eller vid akuta fall 112.

Vi har Flexitid vilket innebär att man ringer och beställer en telefontid för rådgivning. En sjuksköterska ringer sedan upp vid bokad tidpunkt.

Egen vårdbegäran

Från och med 1 januari 2016 kan du själv skicka en egen vårdbegäran till någon av våra barnspecialistmottagningar i länet. Läs mer om Egen vårdbegäran

Vid egen vårdbegäran avseende barnsjukvård så gäller följande:

  • Ladda ner, fyll i och skriv ut blanketten Egen vårdbegäran alt beställ blanketten via E-tjänster 1177
  • Beställ barnets/ungdomens tillväxtkurvor hos BVC (Barnavårdscentral) eller skolhälsovård/elevhälsa.
  • Om ditt barn är förskolebarn kontaktar du BVC-sköterska och ber om kopia av tillväxtkurvor. Om ditt barn/ungdom går i skolan kontaktar du skolsköterskan istället.
  • När du fått tillväxtkurvorna från BVC eller skola så skickar du dessa tillsammans med ifylld blankett Egen vårdbegäran till önskad barn- och ungdomsmottagning.

Egen vårdbegäran som inkommer till Barn- och ungdomsmottagningen utan tillväxtkurvor kommer att återsändas. Detta beror på att den information tillväxtkurvorna ger är av stor vikt för att våra läkare ska kunna bedöma remissen på ett adekvat och patientsäkert sätt.

Våra Barn- och ungdomsmottagningar i länet har ett väl fungerande samarbete. I vissa fall kan en inkommande Egen vårdbegäran behöva skickas vidare till annan Barn- och ungdomsmottagning för bedömning och/eller åtgärd. Vi förbehåller oss rätten till detta.

Det kan alltså hända att du får ett svar från en annan Barnmottagning än den du skickade Egen vårdbegäran till.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 7 augusti 2019

Innehållsansvarig: Yvonne Erlandsson

Publicerad av Angelica Netterhall