Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Barn- och ungdomsmottagningen, USÖ

Är ditt barn eller du patient på barn- och ungdomskliniken och har frågor gällande coronaviruset.
Ring sjuksköterska: 019-6027797 8.00-12.00 samt 13.00-16.00 måndag – fredag

Nå oss när det passar dig

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du enkelt och säkert kontakta oss när det passar dig. Du kan även av- eller omboka din tid, förnya recept och beställa journalkopior. 

Boka telefontid och rådgivning

Du kan boka en telefontid för administrativa ärenden eller samtal med en läkare eller dietist. Om ditt barn har regelbunden kontakt med barn- och ungdomskliniken kan du även boka tid för rådgivning med en sjuksköterska.

Ring 019-602 11 44, mån-tors kl. 07.00-12.50, fred 07.00 -10.20

Välj sedan mellan de olika knappvalen som presenteras för dig. Har du valt att boka en tid  med en läkare eller dietist kommer du först bli uppringd av en administratör som bokar in dig på en ny telefontid. Läkaren eller dietisten ringer sedan upp dig på bokad tid. Har du valt att boka en tid med en sjuksköterska för rådgivning ringer sjuksköterskan upp dig direkt på bokad tid.

Avboka ditt besök

Du kan dygnet runt avboka ditt besök hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller på telefon 019-602 11 44.

Egen vårdbegäran

Från och med 1 januari 2016 kan du själv skicka en egen vårdbegäran till någon av våra barnspecialistmottagningar i länet. Läs mer Egen vårdbegäran

  • Ladda ner, fyll i och skriv ut blanketten Egen vårdbegäran alt beställ blanketten via E-tjänster 1177
  • Beställ barnets/ungdomens tillväxtkurvor hos BVC (Barnavårdscentral) eller skolhälsovård/elevhälsa. Om ditt barn är förskolebarn kontaktar du BVC-sköterska och ber om kopia av tillväxtkurvor. Om ditt barn/ungdom går i skolan kontaktar du skolsköterskan istället.
  • När du fått tillväxtkurvorna från BVC eller skola så skickar du dessa tillsammans med ifylld blankett Egen vårdbegäran till önskad barn- och ungdomsmottagning.

Egen vårdbegäran som inkommer till Barn- och ungdomsmottagningen utan tillväxtkurvor kommer att återsändas. Detta beror på att den information tillväxtkurvorna ger är av stor vikt för att våra läkare ska kunna bedöma remissen på ett adekvat och patientsäkert sätt.

Våra Barn- och ungdomsmottagningar i länet har ett väl fungerande samarbete. I vissa fall kan en inkommande Egen vårdbegäran behöva skickas vidare till annan Barn- och ungdomsmottagning för bedömning och/eller åtgärd. Vi förbehåller oss rätten till detta.

Det kan alltså hända att du får ett svar från en annan Barnmottagning än den du skickade Egen vårdbegäran till.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 31 mars 2020

Innehållsansvarig: Annelie Isaksson

Publicerad av Angelica Netterhall