Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Lekterapin

Lekterapi är en specialpedagogisk verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar 0-18 år. Verksamheten är ett komplement till förskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg.

Lekterapin är en frizon där det inte får ske några vårdprocedurer. Det är en stimulerande och kreativ miljö, en plats för lek, skratt och skapande. Där kan barnen hämta kraft, koppla av och bearbeta sina upplevelser. På Lekterapin arbetar man också med förberedelse och delaktighet i vården.

Lekterapins lokaler ligger på Barn och ungdomskliniken, våning 6 i B-huset. Vi har öppet vardagar kl.8-16. Alla barn, ungdomar och deras familjer som tillhör sjukhuset är välkomna. Vi som jobbar på Lekterapin är Maria och Ulrika.


Det här kan man göra på Lekterapin:

  • Leka med olika leksaker och i sjukhushörnan, spela spel, lägga pussel, läsa tidningar/böcker och lyssna på sagor.
  • Det finne en ateljé där man kan pyssla, måla, pärla och skapa.
  • I "Stjärnan" kan man mysa, titta på TV/film, spela TV-spel eller lyssna på musik.
  • På Lekterapin finns även datorer, iPads och Nintendo DS att låna

På onsdagseftermiddagar kommer clownerna Bulgo och Krull på besök. Tisdagar och torsdagar kommer någon från patientbiblioteket med bokvagn på besök till avdelningen. Där kan man både låna böcker, tidningar och filmer.

Checklista inför ditt besök:

  • Barn får inte vara i lokalerna utan ansvarig vuxen. Att en närstående finns i närheten ger trygghet och är en förutsättning för att lek ska kunna uppstå.
  • Du som besökare får inte ha någon infektion eller liknande som kan innebära smittorisk för övriga.
  • Ett gott råd är att se till att planera så att det finns tid att komma till oss före eller efter besöket på sjukhuset. Det är ett enkelt sätt att få sjukhusbesöket att kännas mer positivt.

Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 14 juni 2018

Innehållsansvarig: Lekterapin

Publicerad av Angelica Netterhall