Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Ortopediska kliniken

 

Information om coronaviruset

Det nya coronaviruset, SARS-CoV-2 som orsakar sjukdomen Covid-19 har på kort tid utvecklats till en pandemi. Dess spridning i Sverige har försatt sjukvården i Region Örebro Län liksom i övriga delar av landet i en extrem situation. För att kunna möta det sjukvårdsbehov som coronapandemin skapar tvingas den planerade sjukvården stå tillbaks. Vi har för närvarande därför en mycket kraftigt reducerad operationskapacitet och även mottagningsverksamhet. Den vård som i dagsläget kan bedrivas vid ortopedkliniken i Region Örebro Län är i stort sett begränsad till benbrott och andra akuta ortopediska skador. Detta leder oundvikligen till långa väntetider, riktigt hur långa kan vi inte säga i dagsläget då ingen med säkerhet vet hur länge denna extrema situation kommer att fortsätta. Vi beklagar de olägenheter detta skapar för våra nuvarande och framtida patienter och ber om förståelse. Vi hoppas att vi snart ska kunna återuppta vår ordinarie verksamhet och börja hjälpa alla som väntat längre än vi hade önskat.

Samlad information om smittspridning, hur du skyddar dig och andra samt vad du bör tänka på hittar du hos Folkhälsomyndigheten (www.folkhalsomyndigheten.se) och 1177 Vårdguiden (1177.se). 

Ortopediska kliniken är en klinik som finns på tre olika platser i länet; Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett.

Som en klinik på tre enheter har vi en ledning och ett uppdrag inom regionen. För att hjälpa dig på bästa sätt har vi samlat vår kunskap kring olika diagnoser och operationer på våra olika enheter. Genom att samla kompetenser och kunskaper i olika sektioner skapar vi möjlighet att vara bäst på det vi gör! Detta innebär att vi kan ge en god och säker vård av hög kvalitet. Läs gärna mer om vår verksamhet under rubriken om kliniken.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vid akuta tillstånd och olyckor söker du direkt på din vårdcentral, vår Frakturmottagning på USÖ eller på Akutmottagningen. Du kan också få hjälp och stöd genom att ringa 1177. Vid icke akuta besvär får du hjälp på vår länsklinik. Beroende på vilken typ av problem du har kan vi hjälpa dig på våra olika enheter:

Örebro: Ryggbesvär, fotbesvär och barn med ortopediska besvär.

Lindesberg: Höft- och knäbesvär som beror på artros/förslitning.

Karlskoga: Axelbesvär och övriga knäskador/problem.

Mer information om vår uppdelning under länken om kliniken.

Hur söker du vård hos oss?

För att få komma till Ortopedmottagningen och bli bedömd av ortopedläkare är det oftast lämpligt att du först får en bedömning av din läkare på vårdcentralen som kan skriva en remiss. Ortopedmottagningen har enbart planerad verksamhet med nybesök samt återbesök. Ett annat alternativ är att du lämnar in en egen vårdbegäran.

Du fyller då i någon av följande blanketter: Ortopedi (ej axel och knä), Ortopedi axel eller Ortopedi knä). Dessa blanketter kan du även fylla i och skicka elektroniskt via e-tjänsten 1177.

Läs mer om Egen vårdbegäran.

Information för dig som bor i en annan region/landsting.

Frakturmottagningen i Örebro tar under dagtid emot akuta ortopedpatienter samt alla återbesök efter frakturer.

Har du idéer om hur vi kan bli bättre?

Tveka inte att höra av dig till oss med förslag på hur vi kan bli bättre på att hjälpa! Enklast skickar du ditt förslag till oss via e-tjänsten 1177.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 27 april 2020

Innehållsansvarig: Erika Evald

Publicerad av Anna Sjögren

E-tjänster

Kontakt

Nå oss på Internet
Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du nu nå oss via Internet. Du kan förnya recept, av- eller omboka din tid och kontakta oss. Du slipper passa telefontider och kan göra dina ärenden när du vill och var du vill via Internet.

  • USÖrebro.se