Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Om kliniken

För att erbjuda dig som patient vård av hög kvalitet inom kortast möjliga tid har klinikens tre enheter specialiserat sig inom olika områden.

I Lindesberg arbetar vi främst med knä- och höftproblem hos patienter som drabbats av förslitningar (artros) i dessa leder och är i behov av knä-eller höftprotes. I Karlskoga är vi specialiserade inom axelkirurgi och mjukdelsskador i knän. Inom axelområdet utför vi flera olika typer av operationer och när det gäller knäskador opererar vi menisker och korsbandsskador med titthålskirurgi, så kallad artroskopi. I Örebro utreds, behandlas och opereras patienter med rygg- och fotproblem samt barn med ortopediska problem.

Tack vare att vi specialiserat oss är variationen av behandlingar på varje enhet liten men volymerna stora - vi blir extra duktiga på det vi gör! Det är också viktigt att träffa dig igen på samma ställe där du blivit opererad, exempelvis vid ditt återbesök. Det kan medföra en längre resa för dig och ber vi om din förståelse men vill betona att det är för att du ska få en så bra vård som möjligt.

På samtliga enheter arbetar vi med akuta ortopediska skador, dock är vår traumaverksamhet förlagd till Örebro. I Örebro och Karlskoga har vi dessutom ett samarbete med geriatriska respektive medicinska kliniken för våra multisjuka äldre patienter. Härmed erbjuder vi vård anpassad utifrån hela livs- och sjukdomssituationen och är särskilt duktiga på rehabilitering av lite äldre patienter med ortopediska skador.

På universitetskliniken pågår forskning och utbildning. Som patient hos oss får du information om pågående forskningsprojekt och tillfrågas givetvis om det är aktuellt med deltagande vid ditt besök hos oss. Vi utbildar framtidens vårdpersonal och hos oss kan du träffa studenter vid alla typer av vårdtillfällen.

Har du idéer om hur vi kan bli bättre?
Tveka inte att höra av dig till oss med förslag på hur vi kan bli bättre på att hjälpa! Enklast skickar du ditt förslag till oss via e-tjänsten 1177.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 15 maj 2018

Innehållsansvarig: Erika Evald

Publicerad av Åsa Öberg