Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Operation

På våra tre operationsavdelningar i regionen Örebro, Lindesberg och Karlskoga opererar vi patienter som kommer till oss för akuta skador eller för planerade operationer.  

Våra operationsavdelningar har olika inriktningar inom det ortopediska området; I Örebro utreds, behandlas och opereras patienter med rygg- och fotproblem samt barn med ortopediska problem. Hit har vi också koncentrerat vår traumaverksamhet som är en stor del av den ortopediska verksamheten. Vi har också en operationssal på vår mottagning i Örebro där vi utför operationer i lokalbedövning.

I Lindesberg har vi koncentrerat vår kompetens till patienter med knä- och höftproblem som drabbats av förslitningar (artros) och är i behov av knä- eller höftprotes.

I Karlskoga är vi specialiserade inom axelkirurgi och mjukdelsskador i knän. Inom axelområdet utför vi flera olika typer av operationer och när det gäller knäskador opererar vi menisker och korsbandsskador med titthålskirurgi, så kallad artroskopi. De flesta av våra patienter opereras på dagkirurgiska enheten i Karlskoga. Detta innebär att patienterna opereras och går hem samma dag.

För att hjälpa dig på bästa sätt har vi samlat vår kompetens och kunskap på våra tre olika enheter. Vi arbetar i operationsteam. I detta ingår ortopedkirurg, operationssjuksköterska, operationsundersköterska, anestesiläkare och anestesisjuksköterska. Forskning visar att det blir högre kvalitet på vård som utförs av vana medarbetare med stor erfarenhet – träning ger färdighet! 

För att få en operationstid för en planerad operation på någon av våra operationsenheter måste du som patient först ha varit på ett besök på ortopedmottagningen och träffat en ortopedläkare för en bedömning.

Kontaktuppgifter till ortopedmottagningen.

Läs mer om vår verksamhet. 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 11 juni 2020

Innehållsansvarig: Inger Andersson

Publicerad av Maria Borg

Kontakt

Operationsplanering USÖ


Telefontider 
Mån, ons, tor kl 7.45 - 9.45.

Ändrade telefontider
vecka 25-28:

Telefontid endast
onsdagar kl 7.45-9.45.

019-6025362

Förfrågan om dagkirurgiska patienter under operationsdagen

019-6025270

 

Blankett hälsodeklaration för vuxen

Blankett hälsodeklaration för barn < 15 år