Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Maria Ungdom Örebro

Du som är mellan 13 och 25 år och har frågor om eller problem med alkohol eller droger kan få hjälp och stöd på vår mottagning. Stöd erbjuds även till närstående samt till dig som känner oro för en ung människa i din omgivning. Du kan ringa anonymt och ställa frågor.

På Maria Ungdom erbjuder vi rådgivning och behandling i form av enskilda samtal och familjesamtal. Maria Ungdom har en bred kompetens och vi som arbetar här är kuratorer, sjuksköterska, överläkare och en samordnare. Maria Ungdom drivs tillsammans av Örebro kommun och Region Örebro län.

Besök på mottagningen är kostnadsfria, men uteblivna besök eller sent avbokade besök debiteras.

Telefonnummer

019-602 97 41

Telefontider

Måndag-Fredag 08:00-09:30

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-12:00

Måndag-Torsdag 13:00-16:30

Fredagar 08:00-12:00

Fredagar 13:00-15:00

Maria Ungdom finns även i Hallsberg, Karlskoga och i Lindesberg Oavsett var i länet du bor tar du en första kontakt med mottagningen i Örebro. 

Telefonnummer

019-602 97 40

Telefontider

Måndag-Fredag 10:00-12:00

Rådgivningstelefon vid frågor om risk- eller skadligt bruk av alkohol, läkemedel, droger eller vid önskemål om kontakt med Maria ungdom Örebro.

Besöksadress

Slottsgatan 8c, 70361 Örebro, bv

Kontaktcenter hjälper dig

Behöver du hjälp med att genomföra ett ärende på 1177.se? Har frågor om faktura, betalning eller frikort? Eller att hitta kontaktuppgifter till vården?

Kontaktcenter guidar dig

Så söker du vård hos oss

Det finns olika sätt att komma till vår mottagning. Vanligast är via en remiss från din vårdcentral. Du kan även göra en egen vårdbegäran, ringa oss eller kontakta oss via vår e-tjänst. 

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Du som är anhörig till någon som lever med ett psykiatriskt tillstånd eller en psykiatrisk diagnos kan ibland själv behöva rådgivande stöd och handledning. 

Kontaktuppgifter och mer information om stöd till dig som är anhörig hittar du här.

Tid hos oss bokar du enkelt genom att ringa oss eller komma på våra drop-in-tider. 

Hos oss får du rådgivning och behandling utifrån dina behov, enskilt eller i grupp. Dina närstående kan få rådgivning och stöd enskilt eller i grupp.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Din journal

I din journal dokumenterar vårdpersonalen den vård du får. Syftet är att din vård ska bli så bra och säker som möjligt. Genom att läsa din journal kan du bli mer delaktig i din vård och behandling. Din journal skyddas av sekretess.

Läs mer om din journal på 1177.se

Du kan läsa din journal och se provsvar via nätet

Genom e-tjänsten Journalen kan du läsa delar av din journal via nätet. På så sätt kan du förbereda dig inför ditt besök i vården eller i efterhand om du är osäker på vad som hände eller sades vid ditt besök. Här kan du också se provsvar.

Det finns vissa begräsningar i vad du kan se via Journalen från Region Örebro län. 

På 1177.se kan du läsa mer om vad du kan se via e-tjänsten Journalen

Journalkopia

Du kan beställa en utskriven kopia av din journal skickad hem till dig med posten. Du gör det från den vårdenhet som du har haft kontakt med: 

  • Beställa journalkopia digitalt: leta upp din vårdenhet under Vård och hälsa. Under rubriken "E-tjänster" väljer du "Beställ journalkopia" och loggar in med bank-id. 
  • Beställa journalkopia genom att skicka in denna blankett till den vårdenhet du haft kontakt med. 

De första nio sidorna är gratis, den tionde sidan kostar 50 kronor och därefter kostar det två kronor per sida.

Regionarkivet har äldre patientjournaler som du kan beställa från dem. Vilka journaltyper detta gäller och hur du gör ser du på Regionarkivets sida.