Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Traumagruppen

Traumagruppen tar emot vuxna som efter livshotande traumatisk händelse utvecklat ett posttraumatiskt stressyndrom eller liknande symptom.

Traumagruppen vänder sig till dig som blivit utsatt för traumatiska krigsupplevelser, tortyr eller politisk förföljelse. Vi vänder oss också till dig som blivit utsatt för - eller bevittnat - våld i form av rån, misshandel eller överfallsvåldtäkter.

När du kommer till oss får du prata med en person som har kunskap om hur människor reagerar på svåra upplevelser.

Vad är traumatisk stress?

Människor reagerar på traumatiska upplevelser på en rad olika sätt. Den som har ett lidande till följd av trauma upplever vanligtvis plötsligt återkommande minnen och i samband med den en intensiv rädsla och en känslomässig smärta.

Individen försöker ofta undvika minnena av själva händelsen. Det kan till exempel vara personer, föremål eller situationer som på något sätt påminner om den traumatiska erfarenheten.

Hur får du kontakt med oss?

Om du eller någon närstående varit med om en traumatisk händelse eller känner igen symptomen, kontakta din närmaste vårdcentral eller Allmänpsykiatri öppenvård för att få en remiss till oss på Traumagruppen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 28 juni 2018

Innehållsansvarig: Jolia Vidic, tf enhetschef

Publicerad av Johanna Kihlström

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/traumapsyk

E-tjänster

E-tjänster

  • Lämna förslag och synpunkter