Kävesta folkhögskola söker elevassistent

Örebro län

Ärendenummer:
RU:2018:33

Verksamhetsbeskrivning

Kävesta folkhögskola ägs och drivs av Region Örebro län och ingår i förvaltningen Regional utveckling som verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering. Förvaltningen består av ca 300 medarbetare.

 

Kävesta folkhögskola ligger ca 2 mil söder om Örebro där vi, en personalgrupp om 44 personer, bedriver vuxenutbildning för ca 165 deltagare. Studiemiljön är familjär och präglas av att skolan är relativt liten och lantligt belägen. Folkhögskolan är en studieform där människor med många olika bakgrunder och mål ska kunna mötas och dela erfarenheter.

 

Kävesta folkhögskola har en kulturprofil och erbjuder fyra utbildningar: allmän kurs, danslinjen, konst- och formgivningslinjen samt musiklinjen. De tre senare är s.k. profilkurser där deltagarna studerar ett särskilt ämne på heltid under minst ett år. Allmän kurs erbjuder personer som tidigare inte fått chansen att klara av sina studier på högstadie- eller gymnasienivå en möjlighet att bli behöriga för yrkeshögskolestudier eller högskolestudier.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en elevassistent till allmän kurs. Som elevassistent skall du finnas som en resurs i gruppen, för att bland annat kunna stötta och motivera kursdeltagarna under skoltid. Skoldagarna består av lärarledda lektioner, raster, matsituationer som fika och lunch samt även studiebesök, utflykter och liknande.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att stötta vuxna personer med olika funktionsnedsättningar, främst inom det neuropsykiatriska området. Du har gymnasiekompetens, gärna med eftergymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från vuxenutbildning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och lyhördhet.

Arbetsplats

Kävesta folkhögskola

 

Anställningsform

Visstidsanställning på heltid med uppehållstjänst.

Tillträde

Under perioden 2018-08-20 tom 2019-05-31

 

Upplysningar

Rektor Lisa Elisabeth Rosander: 070-552 82 06, lisa.rosander@kavesta.fhsk.se.

 

Facklig företrädare:

Kommunal, Petra Johansson 019-602 15 75

 

Hemsida: www.kavesta.fhsk.se

www.regionorebrolan.se

 

Sista ansökningsdag:

2018-06-20

 

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en ev. intervju.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 


Visa annons som pdf