Kävesta folkhögskola söker grundlärare och gymnasielärare svenska/engelska

Örebro län

Ärendenummer:
RU:2018:34

Verksamhetsbeskrivning

Kävesta folkhögskola ägs och drivs av Region Örebro län och ingår i förvaltningen Regional utveckling som verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering. Förvaltningen består av ca 300 medarbetare.

 

Kävesta folkhögskola ligger ca 2 mil söder om Örebro där vi, en personalgrupp om 44 anställda, bedriver vuxenutbildning för ca 165 deltagare. Studiemiljön är familjär och präglas av att skolan är relativt liten och lantligt belägen. Folkhögskolan är en studieform där människor med många olika bakgrunder och mål ska kunna mötas och dela erfarenheter.

 

Kävesta folkhögskola har en kulturprofil och erbjuder fyra utbildningar: allmän kurs, danslinjen, konst- och formgivningslinjen samt musiklinjen. De tre senare är s.k. profilkurser där deltagarna studerar ett särskilt ämne på heltid under minst ett år. Allmän kurs erbjuder personer som tidigare inte fått chansen att klara av sina studier på högstadie- eller gymnasienivå en möjlighet att bli behöriga för yrkeshögskolestudier eller högskolestudier.

 

Arbetsuppgifter

Till allmän kurs söker vi nu två vikarierande lärare i svenska och engelska, varav en grundskolelärare och en gymnasielärare. Undervisningen på allmän kurs utgår ifrån både individens och gruppens behov, nivå och önskningar. Därför kräver tjänsterna kreativitet och förmåga att ständigt anpassa metoder och innehåll i undervisningen. Deltagarnas kunskaper bedöms genom diskussioner, redovisningar, praktiska övningar och grupparbeten istället för prov.

 

Studierna är till för vuxna och i tjänsterna ingår att guida, coacha och stötta deltagarna i både deras studiearbete och sociala tillvaro. Vi ser dig som en viktig person för skolans gemensamma arbete och för att skolans deltagare ska utvecklas i sitt lärande och växa som människor.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarutbildning eller pedagogisk utbildning med inriktning svenska/engelska, grundskola eller gymnasiet. Meriterande är om du har erfarenhet av folkbildning/vuxenutbildning. Meriterande är också om du har andra ämneskompetenser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med personer med olika funktionsnedsättningar. Du får gärna ha kunskaper i språk utöver svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där kommunikation är en viktig del samt god samarbetsförmåga, flexibilitet och lyhördhet.

 

Arbetsplats

Kävesta folkhögskola

 

Anställningsform

Två vikariatsanställningar på heltid, med uppehållstjänst.

 

Tillträde

2018-08-08 eller enligt överenskommelse, tom 2019-06-15.                     

 

Upplysningar

Rektor, Lisa Elisabeth Rosander: 070-552 82 06, lisa.rosander@kavesta.fhsk.se.          

 

Facklig företrädare:

Lärarnas riksförbund, Tom Landberg: tom.landberg@kavesta.fhsk.se.

Förbundet Folkhögskollärarna, Mats Johansson: mats.johansson@kavesta.fhsk.se.

 

Hemsida: www.kavesta.fhsk.se

www.regionorebrolan.se

 

 

Sista ansökningsdag

2018-06-20

 

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en ev. intervju.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


 


Visa annons som pdf