Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Karlskoga lasarett

Karlskoga lasarett är ett akutsjukhus som främst är till för invånarna i västra Örebro län och östra Värmlands län. Alla som väljer att söka vård hos oss är välkomna!

På gång

  • Det finns för närvarande inga händelser
  • New in Sweden
  • 1177
Personal vid akutmottagningen

Medarbetare vid lasarettets akutmottagning

Information från landstinget

Löpande information om coronaviruset och covid-19

Nu råder besöksförbud på alla sjukhus i Örebro län för dig som inte är patient. På Region Örebro läns startsida hittar du samlad information om coronaviruset och covid-19.

All vård som är kopplad till symptom av covid-19 är kostnadsfri. Läs mer på 1177.se.


Gravid eller nyligen fött barn? Gör din röst hörd!

Du som är gravid eller nyligen fött barn har möjlighet att delta i Graviditetsenkäten. I den har du möjlighet att svara på frågor om hur du upplever vården och din egen hälsa under graviditet, efter förlossning och ett år efter förlossning. Varje graviditet och förlossning är unik, därför är det viktigt att just du deltar. Dina svar hjälper till att utveckla vården. Läs mer på 1177.se om hur du gör för att delta


Besökare på Örebro universitetets Öppet hus för gymnasieelever kan ha utsatts för coronasmitta

2020-03-08
En ung person som varit smittsam med det nya coronaviruset besökte Örebro universitet onsdagen 4 mars när universitetet höll öppet hus, de så kallade universitetsdagarna, för länets gymnasieskolor. De nära kontakter som personen haft under dagen är kontaktade och har fått förhållningsregler att vara hemma. Det kan dock inte uteslutas att personen även kan ha smittat andra som varit där den dagen.

Tre personer från Örebro län har testats positivt för coronavirus

2020-03-08
Under lördagskvällen har en person från Örebro län testats positivt för det nya coronaviruset. Under söndagen har också två familjemedlemmar bekräftats smittade. Samtliga har lindriga besvär och befinner sig i hemmet med förhållningsregler.


Noggranna instruktioner till dem som varit i kontakt med smittad

Smittspårning pågår kring det första bekräftade fallet av en person i Örebro län som är smittad av det nya coronaviruset. Smittspårningen påbörjades så snart beskedet kom att personen testat positivt.


Vaccination mot TBE

Fästingburen hjärninflammation, TBE, sprids med fästingar. TBE-viruset finns på många håll i Sverige. Vi rekommenderar vaccination om du ska vistas i riskområden.


Rutiner finns för att hantera det nya coronaviruset

Region Örebro län har rutiner för att handlägga misstänkta och bekräftade fall av det nya coronaviruset. Såväl ambulanssjukvård, akutmottagningar, infektionskliniken och andra vårdgivare vet hur de ska agera när de möter personer som kan vara sjuka i det nya coronaviruset.

Ring 113 13 för information om Corona och sjukdomen covid-19

2020-02-28
Hälso- och sjukvården får många frågor om den nya sjukdomen covid-19. Nu kan den som vill ställa frågor om covid-19 ringa det nationella informationsnumret 113 13


För dig som får speciallivsmedel på recept

Från och med den 1 januari 2020 subventionerar Region Örebro län enbart speciallivsmedel (kosttillägg, sondnäring mm) som levereras från företaget Mediq.


Nya avgifter för besök och hjälpmedel i Hälso- och sjukvården

Från och med 1 januari 2020 gäller nya patientavgifter i Region Örebro län. Flera avgifter kommer att förändras och några nya avgifter tillkommer.


Positiv utdelning av gemensamt arbete vid operationsavdelningen i Karlskoga

Här finns en bra sammanhållning och en stark framtidstro.


Alkohol och rökning i samband med operation

Dina levandsvanor kan påverka ditt operationsresultat. Om du avstår från alkohol och rökning minskar risken för komplikationer.


Venöst centrum tilldelas årets kvalitetspris

Den 28 februari anordnades årets kvalitetsseminarium för regionens västra sjukvårdsområde på Karlskoga lasarett. Där korades vinnaren av kvalitetspriset som i år gick till venöst centrum. Den nya verksamheten livsstilsmottagningen fick motta ett hedersomnämnande för sitt sätt att skapa en verksamhet för en utsatt patientgrupp.


 Ett lyft för både patienter och ambulanspersonal

Ambulansavdelningens systematiska arbetsmiljöarbete bygger på delaktighet och engagemang från samtliga medarbetare. Arbetet har medfört att ambulanspersonalen fått vara med och utveckla ny ambulansutrustning.


Patienter nöjda med ny behandling mot åderbråck

På venöst centrum har den nya metoden radiofrekvensbehandling mot åderbråck allt mer ersatt traditionell öppenkirurgi. En uppföljande kvalitetskontroll visar på goda kirurgiska resultat och nöjda patienter.


Diabetesvården på Karlskoga lasarett bäst i landet

Karlskoga lasarett är bäst i landet på att ta hand om diabetespatienter, enligt Dagens Medicins jämförelse. Trygghet i tekniken, närhet mellan medarbetarna och ett strukturerat arbetssätt ligger till grund för framgången.Specialistutbildningar förbättrar vården i länet

Behovet av specialistutbildade sjuksköterskor är stort och Region Örebro län erbjuder alla sjuksköterskor som jobbat ett år inom organisationen att söka vidareutbildning med full lön.


Din kropp har något att säga dig. Det kan förändra ditt liv.

Visste du att 70 % av de kroniska sjukdomar som människor i Sverige drabbas av idag är relaterade till ohälsosamma levnadsvanor?  Genom att ta hand om dig själv och din kropp kan du förbättra din hälsa.

 

Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss