Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Marina Gimmå jobbar som gruppchef på Regionservice Städ i Region Örebro län. Hon började som sommarvikarierande städare och är i dag chef över 26 anställda på Universitetssjukhuset Örebro.
– Jag känner en enorm stolthet över att få förmånen att leda och arbeta på städ. Vi är en stolt arbetsgrupp som gör ett fantastiskt arbete, många gånger i det tysta. Finns det något som vi kan tacka coronapandemin för är det att vår arbetsgrupp har synliggjorts på ett helt nytt sätt, säger Marina.
Marina sökte sig till Region Örebro län när hon sålde sin restaurang och behövde hitta ett nytt jobb. Hon såg att Karlskoga lasarett sökte sommarvikarier till städavdelningen och sökte. Hon fick efter ett tag en tillsvidareanställning, blev samordnare för gruppcheferna och sedan gruppchef själv. Vill man utvecklas så är Region Örebro län den rätta arbetsplatsen, tycker Marina.
– Titta bara på mig. Jag började som sommarvikarie på Karlskoga lasarett och är nu gruppchef på USÖ. Det är väl möjligheter om något.
Marina menar att man som ledare ständigt behöver utvecklas och hon hoppas att dagen då hon slutar utvecklas aldrig kommer. För Marina är empati, lyhördhet, tydlighet, öppenhet och ett driv att få med sig medarbetarna viktiga egenskaper hos en chef. Likaså att dra gränser som chef.
– Som före detta egenföretagare har jag med mig att en tydlig gräns mellan jobb och fritid är viktig. Den gränsen är lätt att sudda ut men är nödvändig för att jag ska orka. Det är även viktigt att se varje medarbetare och lyssna av; alla är lika viktiga. Men tydliga gränser mellan chef och medarbetare är också viktigt.
Hon tycker att en av utmaningarna med att vara chef är att få tiden att räcka till.
– Man behöver hinna med mycket under de korta arbetstimmarna, så ett antal timmar till per dygn, utöver de 24 som existerar, hade varit bra att ha, konstaterar Marina.
Arbetsdagen består av en hel del möten så det gäller att ha ett öppet och flexibelt arbetssätt. Personalsystem, debiteringar och inkommande mejl behöver också hanteras under dagen.
– Min arbetsdag börjar cirka klockan sex på morgonen med att jag stämmer av frisknärvaron. Efter en snabb frukost har jag daglig styrning med min chef. Sedan är det dags för daglig styrning med mina medarbetare för att höra hur läget är. Jag ansvarar för städning på operation H-hus och O-hus, Röntgen samt en gren som heter Övrig service och en del ytterområden. Därefter är det ofta kundmöten av olika slag. Min kontorsdörr är alltid öppen och det är en strid ström av medarbetare som kommer med olika funderingar. Klockan går snabbt och kvällen kommer cirka 15.30.
Det bästa med jobbet enligt Marina är alla möten med människor, medarbetare, kunder, patienter och anhöriga och att leda och få medarbetaren att förstå vilken viktig roll de har.
– Det som berört mig som städerska var när en patient sa till mig ”undersköterskan, sköterskan och läkaren pratar sjukdomar. Du kommer och pratar skit och solsken.”
Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb. Här kan du göra skillnad. Kolla in vår yrkesguide och gör testet för att se vilket som passar dig.
Läs om våra yrken och gör testet.
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för ditt inskick
Vill du skicka lite återkoppling kring vad vi kan göra bättre så kan du göra det här.
Senast uppdaterad: den 14 april 2021
Indira är undersköterska
Madeleine är skötare inom psykiatrin
Rojin är tandhygienist
Pauline är operationssjuksköterska
Tommy är intensivvårdssjuksköterska
Frida är ambulanssjuksköterska