Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Information om psykologkandidater

Bakgrund
Region Örebro Län har ett avtal med psykologprogrammet vid Örebro Universitet om att ta emot 15 psykologkandidater/termin för verksamhetsförlagd utbildning. VFU-perioden omfattar 15 veckor och är på hösten förlagd till v 40- v 03 på och på våren förlagd till v 8 – v 23 och genomförs på studenternas termin 6.

Praktikplatser
Inventering av vilka verksamheter som kommer att ta emot en psykologkandidat  på höstterminen genomförs i maj och utsedd handledare och uppdaterad arbetsplatsbeskrivning ska vara klar sista augusti.
Inventering av vilka verksamheter som kommer att ta emot en psykologkandidat  på vårterminen genomförs i november och utsedd handledare och uppdaterad arbetsplatsbeskrivning ska vara klar mitten av december.

Handledarkompetens
Handledaren ska vara legitimerad psykolog och ha god kännedom om verksamheten och det är önskvärt att handledaren har handledarutbildning. Psykologprogrammet arrangerar en handledarutbildning en gång/läsår och regionens psykologer är välkomna att söka den.

Psykologstudenter från andra universitet
I mån av plats kan Region Örebro Län ta emot enstaka psykologstudenter från andra universitet och vid behov kontakta studierektor.


 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 15 april 2020

Innehållsansvarig: Berit Eriksson

Publicerad av Maria Ekholm Takman

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/psykolog

Kontakt

Studierektor
Berit Eriksson
Leg psykolog och studierektor
Utbildningscentrum
Region Örebro län
Tfn 070-642 75 80