Informationskampanj Testa dig för covid-19

Här hittar du information om och material för kampanjen Testa dig för covid-19 som 1177 Vårdguiden och Region Örebro län genomför under september och oktober 2020.

Kampanjbild med en man som har en filt om sig

Om informationskampanjen

För att hitta de som är sjuka i covid-19 och undvika att de smittar andra är det viktigt att man testar sig för covid-19 genom att ta ett så kallat PCR-test. Syftet med kampanjen är att få personer som har symtom på covid-19 att testa sig för att upptäcka nya fall tidigt, och också kunna påbörja smittspårning.

Kampanjen uppmanar invånare att testa sig om man har symtom på covid-19, som till exempel feber, hosta eller ont i halsen.

Parallellt med kampanjen utökar Region Örebro län sina provtagningsmöjligheter i länet för att svara upp mot behovet av att testa sig.

Kampanjen startar v 38 och pågår in i oktober.

Budskap

Testa dig för covid-19 om du har symptom som hosta, feber eller ont i halsen - även om du bara har lindriga symptom. Ett prov för att se om du är sjuk i covid-19 kostar ingenting.

Mer information om provtagning för covid-19 finns på 1177.se.

Målgrupper och kanaler

Kampanjen riktar sig till alla länsinvånare i åldergruppen 18-65+. Kampanjen riktar sig också till invånare med andra språk än svenska.

Valda kanaler är främst sociala medier men även digital och analog annonsering i dagspress samt via Länstrafiken bussar samt via vidareförmedlares kanaler.

Språk

Svenska. Vissa kampanjenheter finns översatta till somaliska och arabiska. Teckenspråkstolkad film finns.

Material för vidareförmedlare

Här kan kommuner, skolor och lärosäten samt andra organisationer ta del av och sprida kampanjbudskapen i egna kanaler. Materialet får inte modifieras utan Region Örebro läns medgivande.

Dela gärna våra kampanjinlägg på Facebook.

Material att ladda ner:

Affisch Testa dig - svenska

Ladda ner affischen i PDF-format här

Affisch Testa dig - somaliska

Ladda ner affischen i PDF-format här

Affisch testa dig - arabiska

Ladda ner affischen i PDF-format här

Film: Med teckenspråkstolk och svensk undertext Se teckenspråkstolkad film med kampanjbudskap på Youtube
Bildspel för digitala skärmar

Se bildspelen på Youtube:

Kort version (ca 20 sek)

Lång version (ca 45 sek)

Ladda ner bildspelet i powerpoint-format.

Kontakta Stina Andersson om du vill ha bildspelet i MPEG4-format.

Övrigt material provtagning:

Bildstöd - så tar du ett PCR-prov på dig själv Ladda ner i powerpoint-format
Film: Så tar du ett PCR-prov på dig själv (textad på fyra språk)

Se filmen på Youtube:

Med svenska undertexter

Med engelska undertexter

Med arabiska undertexter

Med somaliska undertexter

Mer information om filmerna finns på 1177.se

Beställa tryckta affischer

Önskar du beställa tryckta affischer kan du kontakta vårt tryckeri och ange vilken affisch du önskar, antal samt leveransadress.

Frågor?

Har du frågor om provtagning, se frågor och svar om provtagning på 1177.se. Har du frågor om kampanjen kontakta kommunikationsstrateg Stina Andersson.

Sidan granskades den 14 september 2020

Innehållsansvarig: Stina Andersson