Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Utanför boxen – Välkommen till en viktig dag om maskulinitet

Män dör tidigare än kvinnor. Fler män än kvinnor begår självmord, drunknar, och ertappas för rattonykterhet. Nittio procent av alla våldsbrott begås av män. Machomannen skadar, sig själv och andra.

Oavsett om du kallar dig hon, han eller hen, påverkas du av en uppfattning, eller norm, om hur en man skall vara. Många vill fundera över dessa normer och undersöka vad som skulle hända om de förändrades. Redan nu utmanar en del normerna och gör andra val än de förväntade, och det finns verksamheter som arbetar medvetet för att bidra till förändringar.

Region Örebro län har tilldelats 250 000 kronor av regeringen för en jämställdhetssatsning i syfte att utveckla metoder som att stödja män och pojkar till att ifrågasätta traditionella mansroller och våga vara på andra sätt.

Vi ska förstärka nätverk och samverkan i Region Örebro län och är därför angelägna om att alla som arbetar med frågan i länet känner sig inbjudna i detta arbete.

Jobbar du med att ifrågasätta mansnormen och att stötta pojkar och män att tänka och leva på andra villkor? Eller – skulle du vilja det, men undrar hur…

Den 17 november, mellan 9.00 och 16.00  ordnar vi en träff på Tegelbruket för att inspirera, dela kunskap och utbyta erfarenheter. Du som jobbar professionellt eller ideellt, eller du som vill ha stöd och idéer för att börja jobba är varmt välkommen att delta.

Vi bjuder på lunch och fika.

Hör av dig via formuläret, så berättar vi mer.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 19 oktober 2016

Innehållsansvarig: Webbredaktionen

Publicerad av Carl Olsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/utanforboxen

Dokument

Inbjudan, pdf

Program, pdf