Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Utbildningsenhet

Audiologiska klinikens utbildningsenhet (AudU) bedrivs i samarbete med audionomprogrammet vid Örebro universitet. Utbildningsenheten ligger på Propellervägen 14 på Ladugårdsängen i Örebro (bakom Ängens vårdcentral). Vid utbildningsenheten träffar audionomstudenter, i olika terminer, patienter tillsammans med handledare/personal från Audiologiska kliniken på USÖ.

AudU syftar till att skapa en större stabilitet i den verksamhetsförlagda utbildningen (vfu) för audionomstudenter och möjlighet att integrera teori och verksamhetsförlagd utbildning i större utsträckning. En stor fördel med AudU är att alla studenter får samma goda förutsättningar för att uppnå målen för de kliniska kurserna. Den pedagogiska modellen för AudU ger goda förutsättningar för att på bästa möjliga sätt kunna möta patienten med hörselnedsättning samt att träna sin förmåga till att diagnostisera och rehabilitera.

Vid AudU genomförs diagnostik och grundläggande hörselrehabilitering med samma förutsättningar som vid Audiologiska klinikens övriga mottagningar i länet (USÖ, Karlskoga och Lindesberg).

Parhandledning

Vid AudU tillämpas parhandledning. Det innebär att audionomstudenterna arbetar i par när de möter en patient. Den ena studenten har en aktiv roll gentemot patienten, den andra studenten observerar och reflekterar samt kan eventuellt vid behov stötta upp. Genom att jobba i par uppmanas studenterna att först och främst söka stöd hos varandra för att lösa eventuella problem och därefter, om behov finns, söka stöd hos handledaren. Inför och efter varje patientbesök har studenterna tillsammans med sin handledare ett reflekterande samtal, där de dels planerar för besöket, men därefter också reflekterar över besöket utifrån vad som gick bra under besöket och vad som kan bli bättre till nästa gång.

Hitta hit 

Det finns gott om parkeringsmöjligheter i omgivningen samt goda kommunikationer med buss. Väljer du att åka buss tar du buss nummer 5, närmaste busshållplats är Fatbursgatan.

Karta Audiologiska klinikens utbildningsenhet (AudU)

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 27 november 2019

Innehållsansvarig: Anneli Johansson

Publicerad av Linda Geschwindt