Lån av hjälpmedel

Om du behöver ett hjälpmedel som kompenserar för rörelse-, kognitions- eller kommunikationshinder eller bara vill diskutera vilket slags hjälpmedel som skulle kunna vara aktuellt för dig bör du i första hand vända dig till följande:

• Arbetsterapeuten i din hemkommun eller kommundel
  • Distriktssköterska och distriktssjukgymnast vid din vårdcentral
  • Den klinik som du har kontakt med på Universitetssjukhuset Örebro eller på Karlskoga eller Lindesbergs lasarett
  • Barn- och ungdomshabiliteringen
  • Vuxenhabiliteringen
  • Logoped på något av länets sjukhus

Efter denna kontakt kan det bli aktuellt med en utprovning på Centrum för hjälpmedel.

Om du behöver en text- eller bildtelefon så ska du vända dig till verksamheten för Alternativ telefoni på Centrum för hjälpmedel. Telefon 019-6024249, E-post

För en del av våra hjälpmedel får du, från och med den 1 januari 2020 betala en avgift. Här kan du läsa mer om avgifter.

Sidan granskades den 16 december 2019

Innehållsansvarig: Centrum för hjälpmedel