Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Arbetstolar

Riktlinjer och kriterier Coxitstolar

Riktlinjer och kriterier Stolar

Säkerhetsmeddelande

Från Mercado gällande belastning på ryggmekanismer, 2019-11-13

Arbetsstolar är ett hjälpmedel som möjliggör aktivitet i en funktionell sittställning och/ eller underlättar förflyttning i bostaden. Arbetsstolen kan inte förskrivas som ersättning för vanlig sittmöbel eller kontorsstol. Förhöjningsdynor, kildynor, ryggdynor och förhöjningsklotsar ska uteslutas före utprovning.

Arbetsstolen anpassas individuellt utifrån dina behov och det finns flera olika sorters sits- och ryggmodeller att välja emellan. Stolen har låsbara hjul för att förflyttningar till och från arbetsstolen ska bli så säkra som möjligt. Sitthöjden kan justeras och eventuellt sitsvinklingen, antingen manuellt eller med elreglage.  Det finns även en modell av arbetsstol för dig som väger över 150 kg. Andra varianter, så kallade ståstödsstolar kan underlätta arbete i stående positioner.

Har du behov av en arbetsstol kan du vända dig till en arbetsterapeut inom kommunen eller i region Örebro. Vilka modeller på arbetsstolar som tillhandahålls för närvarande, kan du se i sortimentsöversikten.

Tillbehörsöversikter

Tillbehör Eurovema

Tillbehör Mercado

Fixlyftomatsbyte/gaskolvsbyte

 

 

Illustration: Majsan Sundell


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 16 april 2020

Innehållsansvarig: Erika Nordin

Publicerad av Charlotte Carling

Sortimentsöversikt

Sortimentsansvarig

  • Abonnemangsavgift
  • 1177 banner