Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Föräldrahjälpmedel

Hjälpmedel till småbarnsföräldrar med rörelsehinder

Det finns hjälpmedel att låna för dig som förälder. Kontakta din arbetsterapeut för att se vilka hjälpmedel eller anpassningar som finns för att underlätta din vardag.

Tips till dig som är rörelsehindrad och som ska bli/är förälder

• Vridbar bilbarnstol
Det finns flera olika firmor som har vridbar bakåtvänd bilbarnstol för barn från 3 mån till cirka 4 år. Dessa underlättar lyft i och ur bil eftersom du kan vrida sitsen mot dig då du placerar barnet i stolen, sedan vrids stolen i rätt position för färd. Hör efter hos din lokala säljare. 

• Val av barnvagn
Det finns olika sätt att köra barnvagn då du använder rullstol vilket kan påverka valet av till exempel svängbara hjul eller inte.

Ibland kan det vara så att tekniker på Centrum för hjälpmedel gör en specialanpassning som möjliggör att barnvagnen kopplas samman med rullstolen. 

Det kan vara svårt att se framåt över barnvagnen beroende på höjd, tänk också på bromsens placering och körbygelns höj- och sänkbarhet och transportvikt.

• Att bära sitt barn
Du som sitter i rullstol kan använda bärsjal, bärsele eller midjesele (barnet sitter). Det finns många olika modeller att välja bland. Det finns också knävagga som passar spädbarn.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 7 januari 2015

Innehållsansvarig: Charlotte Carling och LenaMarie Hagman

Publicerad av Kristoffer Pettersson

Sortimentsöversikt

Sortimentsansvarig

Facebookgrupp