Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jobba hos oss

Ortopedteknik i Örebro är en verksamhet med framåtanda och utvecklingsfokus! Är du vår nya medarbetare? Vi tar gärna emot din intresseanmälan.

Vi finns i moderna och välfungerande lokaler vid Universitets-
sjukhuset Örebro och har mottagningar på länets tre sjukhus där vi möter patienter i alla åldrar. Vi tar emot patienter från hela landet då vi har ett framgångsrikt dysmeli- och armprotesteam med ca 500 aktuella patienter och nästan 300 protesbärare. Ortopedtekniska hjälpmedel förskrivs i ett brett spektrum.

Hos oss arbetar ca 30 medarbetare och våra professioner är ortopedingenjörer, ortopedtekniker, fysioterapeuter, assistenter och forskare. Vi står för:

 • God arbetsgemenskap och trivsam arbetsmiljö
 • Bra förebilder i erfarna kollegor
 • Goda utvecklingsmöjligheter

Region Örebro län & Ortopedteknik

Region Örebro län är en stor multiprofessionell organisation med ca 9500 anställda. I regionen är utvecklingen stark och med fokus på att bedriva avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Vi är stolta över vår verksamhet och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Ortopedteknik är en av verksamheterna inom området Habilitering och hjälpmedel, vars uppdrag ska främja människors utveckling och finna varje människas bästa möjliga funktionsförmåga, skapa förutsättningar för fysiskt och psykiskt välbefinnande, jämlikhet i livsvillkor och delaktighet i samhällslivet. Verksamheterna ska också stödja anhöriga och närstående.

Som arbetsgivare

Region Örebro län prioriterar ledarskap, medarbetarskap, utveckling och lärande, arbetsmiljö och hälsa, samt jämställdhet och mångfald. Medarbetare har stora möjligheter till delaktighet genom tydliga mål och ett gott ledarskap.

Läs mer om Region Örebro län som arbetsgivare.

Forskning

Inom Ortopedteknik bedrivs klinisk forskning på flera områden, aktuella exempel är armprotes och diabetesfoten. När det gäller diabetesfoten pågår utvärdering av nya hjälpmedel för att förebygga och behandla fotsår, studier om användning av ortopediska skor och om nationella variationer i benamputation.

Klinisk prövning utförs på nya komponenter och hjälpmedel, exempelvis:

 • AMPOFORM: framtagande av 3D-utskrivna ortopedtekniska produkter baserade på skogens råvaror samt klinisk prövning av dessa produkter.
 • Armpotes: Neuromotus (behandling av fantomsmärta)

Forskningen leds av en professor och en disputerad ortopedingenjör.

Att bo i Örebro

Örebro är en stark växande stad som har allt en större stad kan erbjuda av kultur, nöje och restauranger. Samtidigt har du nära till naturen och möjlighet att besöka flera arenor och idrottsanläggningar. Örebro är en universitetsstad med ca 17 000 studenter per läsår. Läs mer på:


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 10 december 2019

Innehållsansvarig: Per Axelsson

Publicerad av Tina Persson

Kontaktinformation

 • Per Axelsson, verksamhetschef:
  Tel. 019-602 55 60
  E-mail
 • Anouk Huisman, enhetschef:
  Tel. 019 – 602 59 48
  E-mail
 • Niclas Bratt, enhetschef:
  Tel. 019-602 59 27
  E-mail