Att få vara den man är...

"Att få vara den man är..." är framtaget av Angeline Ljungkvist (logoped) och Britt-Marie Hallberg (arbetsterapeut), Vuxenhabiliteringen, Habilitering och hjälpmedel, Region Örebro län.

Materialet är tänkt att användas till personer med omfattande kommunikationssvårigheter och fungerar som en informationsbank, ett språkrör eller som ett redskap i kommunikationen med sin omgivning.

Materialet består av en pärm med en informationsskrift, en manual och stommen till en berättelse om en människas liv.
"Att få vara den man är" är tänkt som ett stöd för kommunikation med människor i omgivningen.
Att få bli sedd och bekräftad för den men är, är viktigt för oss alla!
För den som har en funktionsnedsättning gällande kommunikationsförmåga och/eller minne kan det vara svårt att själv berätta om vem man är, vad man vill, tycker och tänker.
Materialet ”Att få vara den man är” byggs upp som en informationsbank kring individen och kan fungera som ett språkrör och ett redskap för kommunikation på individens egna villkor.

Du kan skriva ut materialet från vår hemsida:
Klicka på pdf-länkarna här nedan och skriv ut själv på din skrivare.

Läs och skriv gärna ut PDF-filen "Att få vara den man är - INFO" som förklarar vad materialet är tänkt för och hur du kan arbeta med det!

Pdf-filerna är upplagda i kronologisk ordning så som pärmen är uppbyggd. Pdf-filen med rubriksidor är 26 sidor lång med 1 rubrik per sida och är tänkt som arbetsmaterial.

För övriga frågor, ta gärna kontakt med oss via 1177.se-tjänsten.

För utskrift klicka här nedan:

Att få vara den man är - INFO   pdf

Att få vara den man är   pdf

Rubriker - ett blad per rubrik   pdf

Sidan granskades den 7 april 2020

Innehållsansvarig: Elisabeth Ljunglöf