Parkeringshus USÖ

Parkeringshus och godsmottagning, USÖ

Avgjord tävling

Tävlingen om de två konstuppdragen till det nya Parkeringshuset vid USÖ är nu avgjord.

Urvalet har genomförts i två steg. I det första steget, prekvalificeringen, fick yrkesverksamma konstnärer komma in med en intresseanmälan. Ur anmälningarna (83 stycken) valde en jury ut sex konstnärer - tre för varje uppdrag - som fick göra varsitt arvoderat skissförslag och i steg två tävla om den slutliga tilldelningen.

De utvalda konstnärerna för skissförslag var:

För uppdrag 1 - Ljuskonstverk, alt. belyst konstverk på vägg i trapphus: Jan Stenberg, Aleksandra Stratimirovic och Katarina Löfström

För uppdrag 2 - Kakel eller mosaik runt 9 entrédörrpartier på p-plan:
Backa Carin Ivarsdotter, Mari Rantanen och Lars Arrhenius

De vinnande konstnärerna är:

Uppdrag 1 - Aleksandra Stratimirovic

"BRIS" - en programmerad ljusinstallation där ljuset speglas mot den vita väggen och rör sig genom trapphuset som svepande penseldrag. Den bärande strukturen består av en böljande linje av rundstål med integrerad LED-armatur.

BRIS, ljuskonstverk av Aleksandra Stratimirovic

Uppdrag 2 - Lars Arrhenius

"My favorite things" - Nio kaklade väggar på entréer från parkeringsplan med färgstarka bilder inspirerade av symboler som chattas och kommuniceras med på Internet. Konstnären arbetar med kontraster till den omgivande miljön och skapar tydliga bilder som hjälper besökare att hitta rätt i huset.

Sidan granskades den 23 augusti 2018

Innehållsansvarig: Kristin Rapp