Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Ekologiska måltider

Vi på Kostavdelningen lagar ca 600 00 portioner om året. Vårt mål är att servera landets godaste mat till patienterna på Region Örebro läns sjukhus.

För oss är det viktigt att vi serverar god mat och att det finns olika valmöjligheter eftersom god mat är en individuell upplevelse. Vi ser maten som en viktig del i tillfrisknandet och arbetar ständigt med att utveckla våra måltider.

Alla patienter får välja mellan flera rätter varje dag. Våra svårast sjuka patienter kan dessutom få önskekost - de väljer fritt och får den mat de önskar. Det kan vara allt ifrån rotmos till fläskfilé. Genom att regelbundet skicka ut enkäter med frågor om maten får vi reda på hur patienterna upplever det vi serverar. Det är viktig information som ligger till grund när vi planerar måltiderna.

Inom Region Örebro län arbetar vi aktivt med att införa allt mer ekologiska råvaror. 2018 stod de ekologiska inköpen inom kostavdelningen för 49,2 % av alla inköp. Vår målsättning är att vi ska uppnå minst 50 % ekologiska inköp till år 2020.

Dietkost  Önskekost  Vegetarisk


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 8 april 2019

Innehållsansvarig: Izabelle Eriksson

Publicerad av Pernilla Ellting

Mer information

Kontakt:

Izabelle Eriksson
Länskostchef
Region Örebro län
Telefon: 019-602 76 49