Nytt namn och form för Tebladet

Efter 38 år byter Tebladet skepnad. Tidningen får ett nytt format och byter namn till ”Leva - en tidning från Region Örebro län”

Med namnet Leva tar vi avstamp i Region Örebro läns vision ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv”. Livet är det viktigaste vi har och vårt uppdrag är att finnas till och göra vårt bästa för våra invånare.
Det nya magasinformatet ersätter det tidigare tabloidformatet.
– Tebladet är väldigt förknippat med hälso- och sjukvård. Sedan vi blev region år 2015 har vi ett betydligt bredare uppdrag. Med det nya formatet vill visa att vår verksamhet utvecklas. Innehållet kommer spegla bredden av vår verksamhet liksom öka kunskapen om vad Region Örebro län gör och vad vi har att erbjuda invånarna, säger Region Örebro läns kommunikationsdirektör Marjetta Leijonhufvud som är ansvarig utgivare för tidningen.
Flera sätt att läsa
Tidningen kommer även att innehålla två lättlästa sidor för att personer som har svårt att förstå innehållet i en vanlig artikel ska kunna ta till sig informationen. Leva kommer dessutom att skickas för inläsning så att personer med läsnedsättning ska ha möjlighet att lyssna på tidningen. Tidningen kommer även att kunna läsas digitalt som blädderbar tidning på www.regionorebrolan.se.

Sidan granskades den 14 november 2019

Innehållsansvarig: Oskar Schriever-Abeln