Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nära vård - vad händer i Örebro län?

I juni 2019 tog regionfullmäktige beslut om en målbild för hälso- och sjukvården i Örebro län 2030.

Målbilden blir en viktig utgångspunkt i arbetet med en god, nära och samordnad vård i länet. Mer information om målbilden finns här.

Arbetet för att uppnå en god nära och samordnad vård är inte ett projekt med en tydlig början och ett slut, det kräver långsiktighet och uthållighet. Flera projekt och aktiviteter pågår i länet som stämmer väl med målsättningen och som kan tillvaratas i arbetet. Du kan läsa om några av dem här.
 
Ett så omfattande och komplext arbete som involverar hela hälso- och sjukvården inklusive länets kommuner påverkas också av många yttre faktorer och måste kunna anpassas under resans gång. I flera fall behöver förutsättningar vara på plats för att kunna ta nästa steg. Exempelvis är en tillräcklig kompetensförsörjning en förutsättning för att för i vilken takt som förändringar kan genomföras. Under hösten 2019 kommer en Färdplan för God, nära och samordnad vård i Region Örebro län att tas fram för att tydliggöra mål och riktning i det långsiktiga arbete som behövs.

För att samordna arbetet finns en styrgrupp för god, nära och samordnad vård som arbetar på uppdrag av Hälso- och sjukvårdsdirektören. Styrgruppens medlemmar hittar du här.

För att stödja chefer och medarbetare i arbetet finns en samordnare och en utvecklingsledare. Även en kommunikatörsresurs är knuten till arbetsgruppen.  


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 16 januari 2020

Innehållsansvarig: Jan Sunderlius

Publicerad av Therese Triumf

Kontakt

Samordnare Jan Sundelius