Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Tillgänglighetredogörelse för regionorebrolan.se

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda denna webbplats. Här beskriver vi hur regionorebrolan.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, vilka tillgänglighetsproblem som finns och hur vi planerar att åtgärda dem. Här får du också information om hur du kan kontakta oss om du upptäcker brister på vår webbplats.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Kontakta oss om du behöver innehåll som inte är tillgängligt för dig. Hör också gärna av dig med synpunkter om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan så att vi får veta att problemet finns.

Du kan kontakta oss på följande sätt

  • Skicka e-post till webbredaktionen.
  • Ringa Region Örebro läns växel på telefon 019-602 10 00. Be att få prata med någon på kommunikationsavdelningen.

Kontakta tillsynsmyndigheten

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Denna webbplats är gammal och vi är medvetna om att den inte är helt tillgänglig. Arbete pågår med att ta fram en helt ny webbplats som är förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Lansering av den nya webbplatsen sker januari 2021.

Nedan beskrivs innehåll som inte är tillgängligt

  • Delar av webbplatsen uppfyller inte tillgänglighetsprinciperna när det gäller tillgänglig kod. Det åtgärdas när den nya webbplatsen lanseras januari 2021.
  • Det finns bilder, dokument och filmer på webbplatsen som inte är tillgängliga. Ett systematiskt arbete är påbörjat för att åtgärda tillgänglighetsbristerna, åtgärder sker efterhand.
  • Det kan finnas tabeller utan tabellbeskrivning och formulär som inte är korrekt uppmärkta. Det åtgärdas när den nya webbplatsen lanseras januari 2021.
  • Flera e-tjänster och system, som du når via regionorebrolan.se, uppfyller inte tillgänglighetsprinciperna fullt ut. Ett flertal av dessa system och e-tjänster är sådana som vi inte vi inte själva äger eller kan justera i. Krav på tillgänglighet kommer att ställas vid kommande upphandlingar av system.
  • Delar av webbplatsen uppfyller inte fullt ut WCAG 2.1 på nivå AA vad gäller exempelvis kontraster och formatering. Det åtgärdas när den nya webbplatsen lanseras januari 2021.

Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 23 september 2020

Innehållsansvarig: Webbredaktionen