Stor satsning på att få länsborna att resa med cykel och kollektivtrafik 2018

I år har projektet Hållbart resande i Örebroregionen arbetet med nätverksträffar och reserådgivning i organisationer. Nästa år lanseras projektet externt direkt mot invånarna i Örebro län.

Projektet Hållbart resande som startade i våras har under året genomfört nätverksträffar och startat upp reserådgivning med de organisationer som deltar, bland annat tio av länets kommuner och Örebro universitet.

I januari nästa år kommer projektet att lanseras externt under parollen Tänk tanken för hållbart resande. Sedan följer ett år med många aktiviteter för att öka cykling, kollektivtrafikåkande samt gång till och från jobbet och på tjänsteresor.

Bland annat kommer cirka 55 000 länsinvånare som åker bil till jobbet att erbjudas att bli testresenärer och få gratis prova-på-kort på kollektivtrafiken. Vidare kommer tävlingen Cykelvänlig arbetsplats, som riktar sig mot arbetsgivare, att genomföras i flera av länets kommuner.

Sidan granskades den 30 november 2017

Innehållsansvarig: Katarina Bååth