Cykeln har blivit förstavalet för familjen Svensson

Det har snart gått ett år sen familjen Svensson i Karlskoga bytte bilen mot en lådcykel med el.

- Cykeln underlättar resandet i vår vardag och har använts flitigt sedan maj. Flertalet resor som vi tidigare använde bil för gör vi nu med cykel, säger Anna Svensson.

Se filmen om familjen Svensson

Från början skulle familjen låna lådcykeln under en månad för att prova att resa mer hållbart i vardagen. Testperioden gjordes inom Region Örebro läns projekt Hållbart resande i Örebroregionen. I slutet av testperioden i maj 2019 valde familjen att köpa loss lådcykeln och nu har de rest klimatsmart i närmare ett år.

- Vi ser en framtid där vi klarar oss med en bil till de ändamål som kräver det, men väljer i de fall vi kan cykel, promenad eller kollektivtrafik, säger Anna Svensson.

Hälsovinster

Familjen är nöjd med sina nya hållbara resvanor och kan rekommendera andra att skaffa en lådcykel. Utöver de rent praktiska fördelarna finns det även vinster för hälsan.

- För oss fungerar det perfekt att kunna använda cykel och på så sätt få lite extra vardagsmotion och frisk luft, säger Anna Svensson.

Smidigt med cykel

Hon poängterar också smidigheten i att göra ärenden med lådcykel.

- Vi slipper leta parkering och tar oss fram där bilar inte kommer fram. Till den som är intresserad av en lådcykel vill vi säga att det är ett bra sätt att lösa mycket av vardagens uppgifter.

Sidan granskades den 27 mars 2020

Innehållsansvarig: Mirja Mattsson