Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Central Sweden - vårt kontor i Bryssel

Region Örebro län påverkas av EU-nivån och kan i sin tur påverka EU-nivån i den riktning som gynnar länet. Därför finns vi på plats i Bryssel.

EU:s politik har både direkt och indirekt påverkan över Region Örebro läns agenda och via de olika EU-programmen erbjuds internationella samarbetsmöjligheter och finansiellt stöd som Region Örebro kan dra nytta av. Därför behöver Region Örebro län vara närvarande i Bryssel där mycket av EU:s politiska agenda utformas och många av Europas andra regioner, organisationer och företag finns representerade. Detta uppdrag genomförs av kontoret Central Sweden. 

Central Sweden – Region Örebro läns förlängda arm i EU

Central Sweden är en ideell förening, vars medlemmar är Region Dalarna, Region Gävleborg och Region Örebro län. Central Sweden bidrar till förverkligandet av medlemmarnas regionala utvecklingsstrategier och program utifrån ett EU-perspektiv. Det görs inom två verksamhetsområden, politisk påverkan och projektstöd, som används som verktyg för att bidra till att uppnå medlemmarnas målsättningar.

Central Sweden har utifrån medlemmarnas beställningar identifierat fyra huvudsakliga bevakningsområden, vilka utgör grunden för kontorets verksamhet inom politisk påverkan och projektstöd:

  • Sammanhållningspolitik
  • Forskning och innovation
  • Transport och Infrastruktur
  • Energi och Hållbarhet

Läs mer på Central Swedens webbplats

På Central Swedens hemsida kan du hitta kontaktuppgifter, läsa om hur brysselkontoret arbetar och gå på djupet om hur EU-nivån påverkar Region Örebro län. Vi rekommenderar dig att anmäla dig till Central Swedens veckobrev för att följa kontorets arbete och relevanta händelser på EU-nivån.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 22 juli 2019

Innehållsansvarig: Rasmus Bergander

Publicerad av Sofia Kjörk

Mer information från Central Sweden