Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

EU-projekt

Att arbeta tillsammans kring regionens framtidsfrågor med många olika aktörer är en viktig princip för Region Örebro län. I en allt mer globaliserad värld är det naturligt att det internationella perspektivet finns med inom alla områden och att vi arbetar tillsammans i olika internationella projekt.

Internationellt samarbete en möjlighet och skyldighet

I en global värld finns det samhällsutmaningar som lokala eller regionala aktörer inte kan lösa på egen hand. Exempel på detta är kampen mot ökande koldioxidutsläpp och svårigheterna med transporter av gods och personer över landsgränser. Genom Sveriges medlemskap i EU har vi både en möjlighet och en skyldighet i att uppfylla olika mål och strategier för att tackla dessa utmaningar. Vi har också ingått avtal om hur vi gemensamt med resterande medlemsländer ska arbeta gemensamt för att stärka EU-ländernas utveckling.

Det är alltså tydligt att utvecklingsarbete i många fall kräver internationellt samarbete, både som en förutsättning för att möta framtidens utmaningar men även som en skyldighet i och med EU-medlemskapet.

Stöd för internationella projekt i Region Örebro län

Genom EU:s olika program arbetar Region Örebro län med flera internationella aktörer inom en rad områden för att stärka länets utveckling. Detta samarbete sker främst inom EU-projekt men även inom nätverk och plattformar och vänortssamarbeten.

Men det är inte bara Region Örebro län som kan driva eller delta i internationella samarbeten för länets utveckling. EU:s program och nätverk riktar sig mot nästan alla typer av aktörer och enheten för projektstöd stöttar organisationer i länet som har idéer om hur deras arbete kan utvecklas av möjligheterna som EU-programmen erbjuder.

Har du en idé med internationell anknytning eller en idé som du tror kan gynnas av internationell samverkan? Kontakta Rasmus Bergander, internationell utvecklingsledare.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 23 juli 2019

Innehållsansvarig: Rasmus Bergander

Publicerad av Sofia Kjörk

Kontakt

Rasmus Bergander
Utvecklingsledare
072-08 49 075

Avslutade EU-projekt

EU's fonder och program