Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bild och form

Utvecklingsledaren för bild och form (tidigare konstkonsulenten) har uppdraget att arbeta strategiskt och långsiktigt för att utveckla och stärka bild- och formområdet i hela länet.

Verksamheten har följande fokus:

  • Att arbeta för att ge alla invånare i länet möjlighet att möta bild och form oavsett bakgrund, kunskap, var man bor i länet och andra förutsättningar. Verksamheten ska ge kunskap, vägledning och främja samverkan mellan olika aktörer. Ett särskilt fokus är samtidskonsten.
  • En prioriterad målgrupp är barn och unga. Det handlar om att ge barn och unga möjlighet att möta det professionella konstlivet och ge dem möjlighet att få skapa själva. Utvecklingsledaren för bild och form är även med och utvecklar det konstpedagogiska arbetet i länet.
  • Att skapa bättre förutsättningar för konstnärer att verka i hela länet och att förbättra de professionella konstnärernas möjlighet att utvecklas och utöva sitt yrke. Det sker exempelvis genom nätverksträffar, fortbildning/kurser och informationsspridning. Genom webbplatsen Konst i Örebro län synliggörs och tillgängliggörs länets konstnärer.

Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 25 maj 2018

Innehållsansvarig: Ulrika Stigbäck

Publicerad av Mia Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/bildochform