Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Dans för Parkinson

Kurs i Örebro för dig med Parkinsons sjukdom

Ring med sittande människor hållandes varandras händer.

Dans för Parkinson i Örebro

-”Jag kan nästan inte beskriva hur mycket detta har betytt för min hälsa på alla plan. Det påverkar humöret och stimulerar kreativiteten. Workshopparna ger glädje, balans, träning för kroppen och hjärnan. Stimulerande för både kropp och själ!”
-Manlig deltagare i dans för Parkinson

Vad är dans för Parkinson
Dance for PD® är ett initiativ från amerikanska Mark Morris Dance group. Det började som ett unikt samarbete mellan danskompaniet och National Parkinson Foundation 2005. Idag har metoden fått stor spridning i USA, Canada, Tyskland, Israel, Italien, Indien och Storbritannien. Den har presenterats vid flertalet internationella Parkinsonkongresser.

Att rörelse är bra för människor med Parkinsons sjukdom, det vet vi. Att dans handlar om rörelse det vet vi också. Dansen ger också rytm, styrka, mjukhet, balans och framför allt GLÄDJE och gemenskap. I flera delar av landet jobbas det redan aktivt med dans för Parkinson så även i Örebro län. När de medverkande dansar glömmer de bort att de har en sjukdom, de är för tillfället inte sin sjukdom, de är dansare!


Höstens danskurs!
Start måndagen den 23 september, klockan 15.30-17.00.
Kurslokal, Studiefrämjandet, Karlsgatan 32a, Örebro.
Anmäl dig via Studiefrämjandet eller 019-16 83 00.
Kostnad: 800 kronor/termin.

Vi dansar tillsammans, så du behöver ingen partner och alla rörelser är speciellt anpassade för personer med Parkinsons sjukdom. Kom som du är och rör dig tillsammans med utbildade pedagoger. Inga förkunskaper behövs. Ledig klädsel och eventuellt inneskor vid behov. Anhörig får också delta i kursen om intresse och plats finns.

Kursen arrangeras av Studiefrämjandet i Örebro län med stöd av Region Örebro län/Dans i Örebro län.  


Tillgänglighet:
Danssalen ligger en trappa upp. Anpassade toaletter samt ramp och hiss finns. Entrédörrarna har inte dörröppnare. Tillgänglighetsanpassade parkeringsplatser finns i närheten. Avgift gäller, P-automat.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 13 september 2019

Innehållsansvarig: Mia Eklund

Publicerad av Mia Eklund

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/dansforparkinson