Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bild och form

Här hittar du information om verksamhet inom bild och form i Örebro län. Tillsammans med olika aktörer arbetar vi för att främja, utveckla och stärka bild- och formområdet.

Professionellt verksamma inom bild och form

Du som är konstnär eller konsthantverkare kan delta i nätverksträffar, fortbildning/kurser och få nyhetsbrev i din e-post.

Du kan även publicera information om ditt konstnärskap på webbplatsen Konst i Örebro län som Region Örebro län ansvarar för.

Konstdygnet är ett årligt återkommande seminarium och en mötesplats för konstnärer, curators, utställningsarrangörer med flera inom bildkonstområdet där du kan delta på föreläsningar, seminarier och i workshops.

Utlysning: Ansök till Konstdygnets hemmaresidens våren 2020

Är du intresserad av att bli inbjuden till nätverksträffar och liknande eller veta mer om Konst i Örebro län? Kontakta Ulrika Stigbäck.

Barn och unga

KulturKraft

Du som arbetar med barn och unga i förskola, skola och gymnasiet kan hitta Region Örebro läns professionella bild- och formutbud på KulturKraft.

Inspirationsdag

Du som är bildlärare kan delta på en inspirationsdag som arrangeras under höstlovet. Dagen genomförs i samverkan med Sensus, Örebro konsthall och Örebro läns museum. Vill du bli inbjuden till dagen? Kontakta Ulrika Stigbäck.

Bortom de blå bergen

2017-2020 pågår ett regionalt utvecklingsprojekt inom konstpedagogik som drivs av Konstfrämjandet Bergslagen. Det ska bland annat mynna ut i en metodhandbok för spridning i länet.

- KulturKraft
- Bortom de blå bergen

Konst i länet

Du som bor i eller besöker Örebro län hittar till aktuella utställningar och evenemang inom bild och form via webbplatsen Konst i Örebro län.

När OpenArt arrangeras samarbetar Region Örebro län med Örebro konsthall och Örebro kommun för att erbjuda konstupplevelser för barn och unga.

- Konst i Örebro län
- OpenArt kids, konst för barn och unga

Utveckling av bild och formområdet i länet

Samtal om samtidskonst är en samtalsserie som pågår våren 2020 där representanter för konstverksamheter, tjänstepersoner inom kommuner eller institutioner och andra intresserade kan delta i samtal kring konstens förutsättningar och utvecklingsmöjligheter i Örebro län.

AiR i Örebro län är ett Internationellt Artist In Residenceprogram där Region Örebro län bjuder in internationellt verksamma samtidskonstnärer, konsthantverkare och formgivare med syftet att utveckla den lokala och regionala konstscenen.

Är du intresserad av att få inbjudningar? Kontakta Ulrika Stigbäck.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 14 maj 2020

Innehållsansvarig: Ulrika Stigbäck

Publicerad av Mia Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/bildochform