Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Dansväskan

Barn i ring med armar och händer framsträckta.

Låna hem en väska med dans till din förskola!
Väskan innehåller referensmaterial för att arbeta med dans i barngruppen och dessutom ingår en introduktionsworkshop för dig och dina kollegor.

Under introduktionsworkshopen får ni som pedagoger en presentation av dansväskan och dess innehåll. Ni kommer aktivt att få delta i olika övningar som ni sedan kan ta med er till barnen på förskolan. Målet är att ge er konkreta tips och inspiration för hur man på ett lekfullt sätt kan arbeta med dans i den dagliga verksamheten.

Nytt för hösten 2019
Boka en workshop ut till barngruppen där du arbetar. Dansväskans danspedagog kommer då ut och dansar innehållet med barnen.

Dansväskans danspedagog har också möjlighet att komma ut till er för introduktionsworkshop på andra än givna datum om antalet deltagande pedagoger på arbetsplatsen överstiger 10 personer samt att tillgång till rymlig lokal finns.


Avgift:
Lån av en dansväska (4 veckor) + introduktionsworkshop för dig och dina kollegor, 500 kr.
Lån av en dansväska (4 veckor) + introduktionsworkshop för dig och dina kollegor + workshop för barngrupp, 700 kr. 

Fotografi på Johanna Ström

Dansväskans danspedagog
Johanna Ström, utbildad danspedagog vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm kommer att leda kursen. Johanna har mångårig erfarenhet av att undervisa i dans för både barn, ungdomar och vuxna, och under drygt 2 års tid var hon anställd på en förskola i Stockholm med dans som specialinriktning. Att få fler barn att upptäcka dansens uttryck och möjligheter är något som ligger Johanna varmt om hjärtat. Johanna arbetar för närvarande som utvecklingsledare i dans på Region Örebro län, med fokus på att utveckla den professionella dansen i länet.

Dansväskan finansieras och subventioneras av Dans i Örebro län.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 24 september 2020

Innehållsansvarig: Mia Eklund

Publicerad av Mia Eklund

Kontakt

Mia Eklund
Utvecklingsledare - dans (dansfrämjande)
019 - 602 72 57
072 - 142 01 20

Dansväskan (för förskolan)