Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Stöd och bidrag inom dansområdet

Inom dansområdet erbjuder vi flera typer av stöd och bidrag. Du kan söka stöd för egen utveckling, dansproduktion eller för att arrangera dansföreställningar.

Arrangörsstöd för professionella dansföreställningar

Stödet kan sökas för att arrangera en dansföreställning för både vuxen publik och barn/unga. Högsta belopp som går att söka är 30 000 kr och kan till exempel användas för att betala gage, resa, logi och traktamente för de medverkande i dansföreställningen.

Arrangörsstöd för professionella dansföreställningar

Dansfrämjandestöd


Stödet är för dig om vill utveckla dina kunskaper inom dans och få en chans att testa din idé. Högsta belopp som du kan söka är 10 000 kr. Stöd för dansfrämjandet kan till exempel sökas för att arrangera en workshop/dansklass och för bidrag till utbildning med personlig dansutveckling i fokus.

Dansfrämjandestöd

Dansproduktionsstöd


Från och med januari 2020 finns det möjlighet att söka ett nytt stöd för dansproduktion. Stödet är till för danskonstnärer som verkar i Örebro län och som vill producera nya dansföreställningar och verk. Stödet kan till exempel användas för att bekosta löner och gage till medverkande i dansproduktionen eller andra kostnader såsom resor och förstudier.

Dansproduktionsstöd


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 8 juni 2020

Innehållsansvarig: Katarina Strömgren Sandh

Publicerad av Mia Eriksson