Stöd till kulturområdet med anledning av coronapandemin

Region Örebro läns kulturnämnd avsätter 1,5 miljoner kronor för att hjälpa länets kulturaktörer att klara sig genom den kris som coronaviruset medför. Eftersom situationen är akut och stöd behövs så snart som möjligt är ansökningsperioderna korta. Ansökningarna handläggs under sommaren 2020.

Satsningen görs inom tre områden:

• Stöd till kulturskapare 500 000 kronor
  • Stöd för inkomstbortfall 500 000 kronor
  • Stöd till regionalt finansierade kulturproducenter (samverkansmodellen och regionala verksamhetsmedel kultur) 500 000 kronor

Beslutet kompletterar tidigare stödåtgärder som till exempel den omfördelning av 1 350 000 kronor och ändrade riktlinjer som kulturnämnden fattade beslut om i maj i år.

Stöd till kulturskapare i Örebro län

Är du professionellt verksam kulturskapare i inom bild och form, dans, film, litteratur, musik, slöjd, eller teater i Örebro län? Region Örebro läns kulturnämnd har avsatt 500 000 kronor som nu finns att söka.

Skicka in ansökan senast den 28 juni.

Ansök om stöd till kulturskapare i Örebro län

Stöd för intäktsbortfall för kulturaktörer i Örebro län

Är ni en förening/organisation eller är du en enskild aktör som producerar/arrangerar/driver kulturverksamhet och som drabbats av intäktsbortfall med anledning av coronapandemin? Region Örebro läns kulturnämnd har avsatt 500 000 kronor som nu finns att söka.

Skicka in ansökan senast den 25 juni.

Ansök om stöd för inkomstbortfall för kulturaktörer i Örebro län

Stöd till regionalt finansierade kulturproducenter

Är ni en regionalt finansierad kulturproducent som drabbats av merkostnader och/eller inkomstbortfall med anledning av coronapandemin? Region Örebro läns kulturnämnd avsatt 500 000 kronor som nu finns att söka.

Skicka in ansökan senast 3 juli.

Ansök om stöd till regionalt finansierade kulturproducenter

Sidan granskades den 12 juni 2020

Innehållsansvarig: Katarina Strömgren Sandh