Läs, bro' ! Läsfrämjande projekt får 100 000

Kulturrådet har beviljat regionbiblioteket 100 000 för det läsfrämjande projektet Läs, bro' ! Det är tredje och sista året för att främja pojkars och unga mäns läsning.

Genom projektet vill vi fortsätta skapa förutsättningar för gränsöverskridande lokala arenor för pojkars och unga mäns fritidsläsning i de kommuner i länet som deltagit i projektets första och andra år.

Tredje året kommer dels att ägnas åt läsfrämjande aktiviteter ute i kommunerna, i samarbete med folkbibliotek och fritidsgårdar, civilsamhället via studieförbunden och föreningslivet. Projektet kommer också att erbjuda gemensamma fortbildningstillfällen för att tillsammans nå det gemensamma målet att öka pojkars och de unga mäns intresse för läsning och litteratur.

Projektet ska även utvärderas under året, och det kommer att avslutas med ett erfarenhets- och spridningsseminarium i mars
2017.

Projektledare är Linda Berg Ottoson

Här kan du läsa mer om projektet