Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kultur för barn och unga

Region Örebro läns uppdrag är att verka för att tillgången till kultur är jämnt spridd i samhället, att fler i länet ska få del av och kunna delta i kulturlivet.  Barn och unga är ett självklart fokus för offentligt finansierad kultur i hela länet. Region Örebro län arbetar för ett kulturliv där barn och unga är delaktiga och har möjlighet att uttrycka sina åsikter.

Tillgängligt kulturliv

Regionen stödjer projekt som gör kultur tillgänglig för barn och unga inom ramen för Alla barns rätt till kultur. Genom Ung peng kan ungdomar som vill genomföra kulturarrangemang och kulturaktiviteter ges stöd och utvecklingsmöjligheter.

Feriepraktik

Regionen erbjuder också barn och ungdomar sommarpraktik inom olika kulturområden. Läs mer om Feriepraktik kultur.

Kulturens roll i förskola/skola

För att främja och stötta en utveckling av kulturens roll i förskolan och skolan arbetar regionen bland annat med en årlig utbudsdag och en utbudskatalog. I syfte att öka tillgången på professionell kultur i förskolor, skolor och gymnasium har en modell, KulturKraft - för varenda unge, utvecklats. Läs mer om Utbudsdag och KulturKraft - för varenda unge.

Delaktighet

För att göra det möjligt för unga att framföra sina åsikter om regionala kulturfrågor finns en webbaserad kulturpanel för ungdomar i åldern 16 till 25 år. Läs mer om Kulturpanelen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 14 oktober 2019

Innehållsansvarig: Katarina Strömgren Sandh

Publicerad av Mia Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/ungkultur

Kontakt

Anna Elverskog
Samordnare
KulturKraft - för varenda unge
019-602 36 72