Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

BRO-Business Region Örebro

Business Region Örebro är länets samverkansplattform för näringslivsfrågor med Region Örebro län som huvudman. Tillsammans är vi 11 kommuner som arbetar för att skapa tillväxt genom att få fler företag att starta, etablera sig och växa i vår region.

Vi samverkar inom 5 områden:

 • Entreprenörskap, nyföretagande & innovationer
  Vi arbetar tillsammans för att säkerställa nyföretagarrådgivning, synliggöra och marknadsföra rådgivning och stöd, utveckla ”slussningssystem” mellan aktörer, lokaler för nystartsföretag samt samordning och kompetensutveckling av aktörer.
 • Investering & etablering
  Samverkan för att synliggöra regionen, proaktivt etableringsarbete, information om ledig mark och lokaler, och för att säkerställa mark- och lokalberedskap, offertberedskap, partnersamarbeten och dialog med utländskt ägda företag.
 • Kommunservice
  Vi samordnar oss omkring Nöjd Kund Indexmätningar och fakta om regionen, analysstöd, gemensamma utvecklingsinsatser och e-tjänster.
 • Kompetensförsörjning
  Gemensamt stöd i form av behovsinventering i näringslivet, matchning vid etableringar, ”help desk” funktion där företagens behov av kompetens samlas och omhändertas, kunskap om finansieringsmöjligheter.
 • Näringslivsfrämjande utvecklingsarbete
  Gemensam analys av regionens tillväxt. Vi kartlägger och initierar insatser/projekt, bevakar finansieringsmöjligheter och vi är en plattform för förankring av Smart Specialisering.

Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 17 maj 2019

Innehållsansvarig: Kristina Eklöf

Publicerad av Jessica Jeppson

Kontakt

Kristina Eklöf
Områdeschef Näringslivsutveckling
019-602 63 80

Helena Aronsson 
Verksamhetsledare Business Region Örebro
019-21 58 13