Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Innovationer

En allt snabbare utveckling i vår omvärld kräver god förmåga till innovation och förnyelse. Den förmågan kan vara avgörande för regional tillväxt, konkurrenskraft, entreprenörskap och näringslivsutveckling.

 Idé glödlampa

Örebroregionen behöver starka innovativa miljöer, offentliga och privata, där forskning och goda idéer ges kraft att växa till livskraftiga företag. Det är en viktig del i hur vi i regionen ska arbeta för att stärka vår konkurrenskraft ur ett internationellt perspektiv och på sikt säkra vårt framtida välstånd. Region Örebro län understödjer detta arbete genom vårt innovationsteam och genom att vi är en av finansiärerna till Alfred Nobel Science Park samt regionens inkubator, Inkubera.

Vårt nätverk – Innovationssystemet

Samverkan är nyckeln för att nå regional framgång. Utöver Alfred Nobel Science Park och Inkubera är samarbetet med ett flertal aktörer avgörande för hur vi kan stärka innovationsarbetet i regionen.

Tillsammans skapar vi med våra olika kompetenser och verktyg förutsättningarna för stärkt innovationskraft, ur det offentliga, det privata och det sociala perspektivet. Vilka våra samverkanspartners är ser du i länklistan till höger.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 12 februari 2020

Innehållsansvarig: Mikael Jorstig

Publicerad av Rebecca Larsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/innovation